Voorlopige uitslagen verkiezingen 2023

Van onze redactie
16 maart 2023

GROENLINKS is in Nijmegen de grootste partij geworden in de voorlopige uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen 2023. Dit is op basis van 80% van de opkomst. De tweede partij is Partij van de Arbeid, gevolgd door D66, Partij voor de Dieren en Volt. De opkomst was 58,1% van de mensen die mochten kiezen. In 2019 was de opkomst voor de Provinciale Staten in Nijmegen 57,9%. 

Waterschappen
 
Lijst Water Nauurlijk is in Nijmegen de grootste partij geworden in de voorlopige uitslag van de Waterschapsverkiezingen 2023 op basis van 70% van de stemmen. De tweede partij is Partij voor de Dieren, gevolgd door Partij van de Arbeid en BBB. De voorlopige opkomst was 53,9% van de mensen die mochten stemmen. In 2019 was de opkomst voor de waterschappen in Nijmegen 52,8%. 
 
Definitieve telling
 
De definitieve telling van de Nijmeegse stemmen voor de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen wordt vanmiddag verwacht na de zitting van het Gemeentelijk Stembureau.
 
Fout melden proces-verbaal
 
Met het bekend maken van de definitieve uitslagen, volgen ook de processen-verbaal per stembureau. Denkt u in een proces-verbaal een fout te zien bij het tellen of vaststellen van de uitslagen? Dan kunt u dit (anoniem) melden:
 
Voor de Provinciale Statenverkiezingen meldt u een fout schriftelijk bij het centraal stembureau in Arnhem
Voor de Waterschapsverkiezingen meldt u een fout online of schriftelijk bij centraal stembureau Waterschap Rivierenland
 
Klik hier voor het percentage van stemmen per partij

Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen