GrensInfoPunt Rijn-Waal organiseert spreekuur op 28 maart

Van onze redactie
16 maart 2023

In Nederland wonen en in Duitsland werken? Of omgekeerd: in Duitsland wonen en in Nederland werken? Waar moet je bij de stap over de grens op letten? Welke gevolgen heeft een baan in Duitsland voor iemand zelf én voor zijn of haar gezin? Hoe zit het met de zorgverzekering, de sociale verzekeringen en de pensioenvoorziening?

Wie op zoek is naar antwoorden op deze vragen, is bij het GrensInfoPunt van de Euregio Rijn-Waal in Kleve (D) aan het juiste adres. De adviseurs en de experts uit het netwerk voorzien (potentiële) grensgangers van deskundig advies en beantwoorden vragen over bijvoorbeeld de inkomstenbelasting, het pensioen, sociale zekerheid en studiefinanciering. Op dinsdag 28 maart a.s. vindt in Kleve weer een spreekuur plaats waar grensgangers al hun vragen kunnen stellen.

Tijdens dit spreekuur kunnen geïnteresseerden zich niet alleen uitgebreid laten informeren door experts van het GrensInfoPunt Rijn-Waal, maar ook advies inwinnen bij diverse instanties, waaronder UWV, de Agentur für Arbeit, het Jobcenter Stadt Kleve en het Bureau voor Duitse Zaken van de Sociale Verzekeringsbank. Ook verschillende vakbonden, de belastingdiensten uit beide landen, de Barmer Krankenkasse en de Deutsche Rentenversicherung zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Meer informatie

Het spreekuur vindt plaats in het Forum van de Euregio Rijn-Waal (Emmericher Straße 24) in Kleve (D). Deelname is gratis, het spreekuur heeft vrije inloop.

Naast het maandelijkse reguliere spreekuur wordt één keer per maand een spreekuur afwisselend bij de Agentur für Arbeit in Kleve en UWV in Doetinchem georganiseerd. Het eerstvolgende spreekuur wordt gehouden op 6 april van 9.00 tot 12.00 uur en vindt plaats bij de Bundesagentur für Arbeit in Kleve.

Bovendien is er iedere dinsdag van 10.00 tot 12.30 uur een vakbondenspreekuur, waar vertegenwoordigers van vakbonden uit Nederland en Duitsland werknemers ondersteunen bij sociale, economische en culturele vraagstukken. Daarnaast verstrekken ze informatie over het arbeidsmarkt- en sociaalpolitieke beleid alsmede over gezondheid en veiligheid op de werkplek. In beide gevallen is aanmelden gewenst.

Wie liever een afspraak maakt voor persoonlijk advies, kan eveneens contact met het GrensInfoPunt van de Euregio Rijn-Waal opnemen. Advies is telefonisch, online of op locatie mogelijk. Een afspraak maken kan telefonisch via +49 (0)2821 793079 of via een mail aan gip@euregio.org.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen