Ook Valkhof Festival 2023 maakt eerste namen bekend

Van onze redactie
16 maart 2023

Festivalprijzen die flirten met 300 euro (of meer), het is geen uitzondering in 2023. Valkhof Festival blijft gewoon gratis, zeven dagen lang op evenveel podia en met goed 150 (inter)nationale acts. Vandaag maken we de eerste 25 bekend voor de komende editie, die van 15 t/m 21 juli plaats vindt in het Valkhofpark.

De eerste rij namen is een staalkaart van hoe divers Valkhof Festival is. Te weten: elk jaar nog een beetje meer. Waar postpunk in 2022 domineerde, valt het op dat genres als artpop of artiesten beïnvloed door jazz goed vertegenwoordigd zijn. Dat steeds meer acts niet onder één noemer onder te brengen vallen, vinden we alleen maar goed nieuws! Het toont immers aan dat de muzikale smeltkroes die Valkhof Festival is, de huidige (alternatieve) muziekscene goed reflecteert.

Opvallende eerste namen zijn psychrockband Frankie and the Witch Fingers, popster-in-wording July Jones, de underground superband Moin, en de recent bij het toplabel Sub Pop aangetreden Griekse indiepop-artiest Σtella. Met eigenzinnige bands als Kuunatic en Omni Selassi garandeert de Valkhof Festival-affiche van 2023 ook al een flinke dosis muzikale verrassing. 

Naast internationale topnamen is er in de line-up ook plaats voor talent uit eigen stad en regio. Schuum presenteert in deze lichting alvast drie namen die op 15 juli het Poort-podium zullen overnemen. Poort wordt ook de plek waar Valkhof Festival elke dag met lokaal en regionaal talent van start zal gaan, steevast iets vroeger dan tijdens eerdere edities. Zo willen we dit jaar nog meer een locatie voor zowel muzikale ontdekkingen als voor ontspanning zijn tijdens de Vierdaagsefeesten. 

De line-up vind je hier.


Dit bericht delen:

Advertenties