Billy in Bottendaal op 1 april

Van onze redactie
16 maart 2023

Billy in Bottendaal is al meer dan 30 jaar het feestje waarmee het festivalseizoen van start gaat. Zes kroegen, acht bands en voor tien euro kun je overal naar binnen. Zo'n passe-partout koop je vooraf online of cash bij de deur van de eerste kroeg waar je naar binnen gaat.

Hotfoot Hazard is een verse Country en Rockabilly band met vier gelauwerde muzikanten, bekend van o.a. Slapback Johnny en Talisker Four. Ze spelen wat eigen nummers en veel covers op het podium van Cafe Maxim.
 
Supersonics brengen authentieke rootsmuziek die wisselt tussen Rock 'n Roll, Americana, Rhythm 'n Blues, Rockabilly en Country. Je kunt ze vinden op het podium van De Kluizenaar.
Tot twee keer toe kon hun show op Billy in Bottendaal niet doorgaan, vanwege coronagevallen, maar gelukkig is drie keer scheepsrecht. Het is eindelijk tijd voor Kittyhawk

Bomber Billies
in de Plupub. De band toerde eind jaren ‘80 met hun Rockabilly en Psychobilly door het land en nam destijds een democassette op, maar van een album kwam het nooit. Begin 2020, ongeveer 30 jaar later, ontdekte ene Igor uit Sint Petersburg deze cassette en zocht contact. Dat resulteerde in een platenrelease op zijn label in Rusland en een release-show in Vera.
 
De tweede band in de Plupub is de uit Kortrijk afkomstige Chiff Chaffs. Ze maken zoals ze zelf zeggen psychotic Rock 'n Roll, Instru-Mentals en Teeth-Grindin' Garage Beats.
Café Ergens wordt omgetoverd tot paradijs van de Rockabilly, Rock 'n Roll en Country met Mischief op het podium. Veel van de nummers zijn zelf geschreven. Luister goed en je hoort schimmen van Charlie Feathers, Eddie Cochran en misschien zelfs een klein beetje Everley Brothers op de speed!
 
In Eetcafe Goed Volk spelen de heren van 5-ó-Matic's. Met contrabas, gitaar, sax en drums brengen ze Hydromatic Rockabilly, geïnjecteerd met een Neo smaakje.
In Thiemeloods speelt de authenthieke fifties Rockabilly en Rock 'n Roll band The Jewels. Door toevoeging van een doorgewinterde saxofonist zijn er meer tonen van wat vuigere Rhythm 'n Blues bijgekomen. Hoewel ze als band nog jong zijn kun je de ervaring voelen!
 
Op de verschillende terrassen in de Burghardt van Den Berghstraat spelen Jet en het Verzet hun ouderwetse swing nummers uit de jaren '30 en '40.
Datum: 1 april
Aanvang: 20.00 uur
Passe-partout: €10,- / Klik hier om tickets te bestellen

 

Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen