Uitreiking Klokhuis Wetenschapsprijs in Bibliotheek De Mariënburg

Tekst: Van onze redactie | Fotograaf: Marcel Krijgsman
14 maart 2023

Een dag vol met onderzoek, het maken van wetenschapsvlogs, een Stoomcursus Klimaatverandering van schrijver Marc Ter Horst, experimenten en om 15.15 uur live de uitslag van de Klokhuis Wetenschapsprijs: kinderen en ouders zijn op zondag 19 maart van harte welkom bij Ontmoet de Onderzoeker in Bibliotheek De Mariënburg. Dit programma is onderdeel van wetenschappelijk filmfestival InScience, dat plaatsvindt van 16 t/m 19 maart 2023 in Nijmegen.

Ook dit jaar reikt InScience samen met informatief jeugdprogramma Het Klokhuis de Klokhuis Wetenschapsprijs uit. Dit is een prijs voor onderzoek dat voor kinderen interessant en relevant is. Op zondag 19 maart tussen 13.00 en 16.00 uur kunnen kinderen in Bibliotheek De Mariënburg alle tien genomineerde onderzoekers in het echt ontmoeten. Van 13.00 tot 15.00 uur staan alle onderzoekers in de bibliotheek om te vertellen waarom zij vinden dat zij de Klokhuis Wetenschapsprijs moeten winnen. Bezoekers kunnen ter plekke nog hun stem uitbrengen. Om 15.15 uur vindt de spetterende prijsuitreiking plaats door Nizar El Manouzi, presentator van Het Klokhuis.

Wat is er nog meer te doen?

Dr. Marion Sommers-Spijkerman en dr. Anita Beelen (UMC Utrecht) zijn de winnaars van de vorige editie van de Klokhuis Wetenschapsprijs. Zij maakten een Klokhuis-aflevering over hun eigen onderzoek. De aflevering ‘Mijn vader heeft ALS’ wordt om 13.15 uur en 14.30 uur in de bieb vertoond. Daarna kunnen kinderen hen het hemd van het lijf vragen.

Om 13.45 uur geeft schrijver Marc ter Horst een Stoomcursus Klimaatverandering. Tijdens dit kindercollege leren kinderen over klimaatverandering aan de hand van fossielen uit de ijstijd, spannende verhalen en grappige illustraties uit zijn boek Palmen op de Noordpool. Kinderen mogen hem alles vragen en kunnen een fossiel winnen bij de Palmen op de Noordpoolquiz.

Helemaal in het thema van InScience kunnen kinderen de hele middag experimenten uitvoeren. Zoals een eigen wetenschapsvlog opnemen of bij de knutseltafel blauwdrukken ontwerpen voor hun eigen wetenschappelijke doorbraak.

‘Ontmoet de onderzoeker’ is bedoeld voor kinderen van alle leeftijden en hun (groot)ouders/verzorgers. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Meer informatie is te vinden op www.obgz.nl/agenda of www.insciencefestival.nl.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024