Leerlingen Yuverta vmbo in nationale finale Skills Talents!

Van onze redactie
13 maart 2023

Jan en Yesse, leerlingen van Yuverta vmbo Nijmegen, staan 23 maart in de RAI in Amsterdam in de nationale finale van Skills talents. De twee jongens uit Nijmegen en Balgoij hebben eind januari de regionale wedstrijd Tuinontwerp & -aanleg gewonnen en bereiden zich nu voor om de beste van Nederland te worden!

Op 30 januari was de kwalificatiewedstrijd Tuinontwerp & -aanleg van Skills Talents. Yesse en Jan uit leerjaar 4 van Yuverta vmbo Nijmegen gingen onder begeleiding van hun docenten naar Velp voor deze wedstrijd. Daar hebben zij laten zien dat ze goed onder druk kunnen werken en een tuin van hoge kwaliteit kunnen aanleggen. Ze hebben daar dan ook de eerste prijs in de wacht gesleept. Volgende halte: de finale in Amsterdam!

Tuinontwerp & -aanleg
De wedstrijd Tuinontwerp & -aanleg is voor talenten met groene vingers. Zij moeten goed zijn in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen. Ze hebben verstand van planten en kennis van de benodigde gereedschappen en machines. Creativiteit en flexibiliteit zijn belangrijke elementen tijdens de wedstrijd. Ook wordt er gelet op klantgerichtheid, snel en secuur werken en of het vakteam beschikt over genoeg energie om zwaardere werkzaamheden vol te houden.

Voorbereiding Amsterdam
De school is trots op Jan en Yesse. “De jongens zijn enorm gemotiveerd, de drive om te winnen is hoog. Ze oefenen al drie weken na schooltijd om zo goed mogelijk voorbereid te zijn” aldus Laura Nielen, docent Groen van Yuverta en begeleider van deze Skills finalisten. “Ze kunnen goed samenwerken; hun specialiteiten vullen elkaar aan. Jan is een topper op het gebied van houtwerk en Yesse kan bestraten als de beste.”

De leerlingen krijgen begeleiding van een docent Groen en de hovenier van de school. Bij Yuverta mbo Nijmegen oefenen Jan en Yesse komende week nog een laatste keer om alvast in wedstrijdmodus te komen. 

Talenten
Skills Talents zijn de teamvakwedstrijden voor vmbo-leerlingen. Via een voorronde op de eigen school en een kwalificatiewedstrijd kan een team in de nationale finale komen. Daar strijden de deelnemers in teams om de beste te worden van Nederland. Er zijn tien verschillende vakrinchtingen binnen Skills Talents.

Op 23 maart vertegenwoordigen Jan en Yesse de regio tijdens de Skills Talents Finale in de RAI Amsterdam. Via www.worldskillsnetherlands.nl kunt u een gratis ticket aanvragen.


Dit bericht delen:

Advertenties