Explosiegevaar bij brand in winkelpand aan Bisschop Hamerstraat

Van onze redactie
13 maart 2023

Vanmiddag is omstreeks 16.30 uur brand ontstaan in een winkelpand in de Bisschop Hamerstraat. De straat is afgezet.

De brand veroorzaakt hevige rook. De brandweer is met meerdere wagens ter plaatse om de brand te bestreiden. De politie heeft de Bisschop Hamerstraat en de In de Betouwstraat afgesloten. Omliggende appartementen zijn door de politie ontruimd.  Een agent meldt dat er mogelijk gasflessen in het pand liggen en het onbekend is of er explosiegevaar is. Ondanks het mogelijke gevaar staan zo'n tientallen mensen naar de brand te kijken.

Op het moment dat de brand uitbrak, was er één persoon in het pand aanwezig. Een verpleeglundige is uit voorzorg ter plaatse gekomen, maar niemand raakte gewond. De brandweer controleert omliggende appartementen en winkels en ventileert de panden.

Updates: Omstreeks 17.15 uur werd de In de Betouwstraat weer vrijgegeven voor verkeer. Om 17.45 uur werd het pand vrijgegeven. De winkel en de eerste verdieping, waar de opslag zit, raakten fors beschadigd. De studentenkamers op de derde en vierde verdieping liepen lichte rookschade op. De omliggende panden hebben geen schade.

Om 18.00 uur werd de Bisschip Hamerstraat weer vrijgegeven voor verkeer. Het is nog onbekend hoe de brand is ontstaan.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024