Film over 100 jaar Radboud universiteit te zien in de Vereeniging

Tekst: Van onze redactie | Fotograaf: Lars Schwachöfer
13 maart 2023

Op maandag 3 april kunnen liefhebbers van filmbeelden van het oude Nijmegen hun hart ophalen in de Vereeniging. Stichting Nijmegen Blijft in Beeld heeft samen met Radboud Erfgoed een film gemaakt over de honderd jaar bestaande Radboud  universiteit. Historische beelden zijn gecombineerd met die van belangrijke gebeurtenissen in de stad in dezelfde periode.

Zo zijn in Honderd jaar universiteit, honderd jaar stad fraaie herkenbare stadsbeelden zien uit de jaren twintig (in zwart-wit) en dertig (in kleur), de wederopbouw in de jaren vijftig, het Keizer Karelplein in de jaren zestig, toen het verkeer nog niet werd geregeld door stoplichten maar door agenten, krakers in de jaren zeventig, honderd jaar hoogwater en de vernieuwingen in de 21ste eeuw.

De filmbeelden tonen onder meer vooroorlogse universiteitslocaties in de stad en naoorlogse bebouwing op landgoed Heyendaal. Ook het Radboudziekenhuis en de faculteit tandheelkunde komen in beeld: voor veel Nijmegenaren bekend terrein.

Het filmprogramma Honderd jaar universiteit, honderd jaar stad wordt op 3 april tweemaal vertoond, om 14.00 en om 20.00 uur. Kaartjes voor de voorstelling zijn vanaf 20 maart te koop via de website van De Vereeniging. Ze zijn vanaf dan ook te koop via Infocentrum WO2, Ridderstraat 27 te Nijmegen, van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur (12 euro, contante betaling).


Dit bericht delen:

Advertenties