Via Crucis van Franz Liszt in de Stevenskerk op 1 april

Van onze redactie
16 maart 2023

Op zaterdagmiddag 1 april wordt om 16.00 uur weer een Choral Evensong gezongen in de Stevenskerk door Capella Cumerana o.l.v. Jetty Podt.

Het thema van deze Evensong is; ‘De weg van het Kruis’. Deze middag zal de Evensong een andere vorm hebben, dan we doorgaans gewend zijn. De Anglicaanse liturgie wordt losgelaten en het muziekstuk Via Crucis van Franz Liszt (1811-1886) zal uitgevoerd worden. Een indrukwekkend werk voor solist, koor en orgel dat geheel past in deze vastentijd.

Het muziekstuk Via Crucis is gewijd aan de veertien kruiswegstaties. Het werk neemt een bijzondere plaats in in het oeuvre van Franz Liszt, vooral omdat het een compositie is van grote verstilling. Bijzonder is het werk ook omdat het de grenzen van de tot dan toe gangbare tonaliteit opzoekt. Het werk combineert unisono-zang (Staties I en XIV) met Lutheraanse hymnen (Staties IV en XII) en op Bach geïnspireerde koralen (Statie VI), terwijl een deel van de staties bestaat uit solopartijen voor orgel.

Voor deze Evensong is iedereen van harte uitgenodigd. De toegang is vrij, een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. De Evensong duurt ongeveer 45 minuten. Meer informatie vindt u op de website capellacumerana.nl.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen