Het Poëziecentrum Nederland zoekt een 'Webredacteur'

Van onze redactie
14 maart 2023

Het Poëziecentrum Nederland, gevestigd in de bibliotheek Mariënburg in Nijmegen, zoekt een enthousiaste vrijwilliger die het centrum wil ondersteunen bij de communicatie en het beheer van onze website.

Wie zoeken we?
"
We zoeken een webredacteur die zorgt voor het actueel houden van onze website. Je vindt het leuk om als een spin in het web binnen ons centrum te functioneren en alle relevante informatie voor de bezoekers op onze website bij te houden. Dat doe je natuurlijk in samenwerking met een groot aantal vrijwilligers, die jou de inhoudelijke informatie geven. Dat betekent dat je teksten kunt schrijven en bewerken, dat je kunt werken met onder meer html en met andere broncodes.

Werkervaring op het gebied van webredactie zou perfect zijn, maar is niet absoluut noodzakelijk. Het belangrijkste is dat je aangeleverde teksten en fotomateriaal  helder en begrijpelijk overbrengt op onze doelgroep via website en agenda-uitingen. Informatie kunnen delen via  social media strekt tot aanbeveling.

Tenslotte hebben we een voorkeur voor iemand die enige affiniteit heeft met poëzie. En, natuurlijk ben je communicatief vaardig en collegiaal, dus een fijn mens om mee te werken."

Zou je misschien een dagdeel in de week aan het PcN willen besteden en ze ondersteunen bij het mogelijk blijven maken van het centrum? Mail dan naar poeziecentrum@gmail.com of naar Tine Mientjes, secretaris van het bestuur: tinemientjes@hotmail.com.

Wat doet het Poëziecentrum?
Het Poëziecentrum staat voor activiteiten om de bekendheid met poëzie te vergroten, om het belang van poëzie uit te dragen, en om een podium te bieden aan dichters en hun poëzie en voor een gastvrij lees- en studiestudiecentrum. Iedereen kan er poëzie zoeken, lezen, beluisteren en de activiteiten op (vooral) de zaterdag bezoeken Het brengt poëzieliefhebbers van verschillende achtergronden in contact met poëzie  en met elkaar. De collectie telt ruim twintigduizend dichtbundels, bloemlezingen, literatuur over poëzie en een groeiende audiocollectie. Kijk op https://poeziecentrumnederland nl voor wat we zoal organiseren.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024