Scouting Karel de Stoute houdt jaarlijkse mestactie

Van onze redactie | Eigen foto van Scouting Karel de Stoute
13 maart 2023

Al jaren op rij levert scoutinggroep Karel de Stoute uit Nijmegen mest voor in de tuin. Ook dit jaar kunnen zij weer mest bij u thuis bezorgen. Op 18 en 19 maart 2023 komen zij bij u langs in de wijken Hazenkamp, Hatertsche hei, Grootstal, Hatert, Dukenburg en Malden. Daarnaast leveren zij voor verschillende moestuinen in de omgeving.

De mest die tijdens de mestactie verkocht wordt, is organische champignonmest. Deze mest bestaat uit paardenmest met stro, waar tijdens de champignonteelt zwarte grond aan toe wordt gevoegd. Ook wordt deze mest vooraf gestoomd, dit heeft als voordeel dat onkruidzaden dood gaan en dus niet meer ontkiemen. Onder andere hierdoor is deze mest zeer geschikt als meststof voor tuinen. De organische mest houdt vocht en voedingsstoffen voor planten goed vast, wat van belang is bij zandgronden die in Nijmegen en omgeving veel voorkomen.

Voor een kruiwagen mest vragen zij € 6,-. Daarnaast krijgt u bij elke 10 kruiwagens er ééntje gratis. Bij aflevering vragen zij u om contant te betalen.

Via deze website kunt u heel eenvoudig bestellen. Zij kunnen nog niet precies zeggen hoe laat zij bij u zijn, dit hangt af van het aantal bestellingen. Op de zelfde website vindt u een agenda. Hierin worden de tijden bij per wijk bijgehouden en bent u altijd op de hoogte.

Woont u in een ander gebied? Dan bent u waarschijnlijk op zoek naar de Mestactie van Scouting Paul Kruger. Hun website is: Mest Nijmegen.


Eigen foto van Scouting Karel de Stoute


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen