Seniorencollege OBG: 'De Nijmeegse kermis, de geschiedenis van een groot volksfeest'

Van onze redactie
10 maart 2023

Dit jaar bestaat de Nijmeegse kermis 750 jaar. En dus een mooie aanleiding om de geschiedenis van dit volksvermaak nader te bekijken en bespreken. 

Sinds de inzegening van de Stevenskerk in 1273 is de kermis uitgegroeid tot een groot volksfeest: voor jong en oud, voor rijk en arm, voor boer en burger, voor man en vrouw. Een feest met straatmuzikanten, grote danstenten en volkstheater. Maar natuurlijk ook de plek met de grote attracties zoals stoomcarrousels, achtbanen en revues van Ter Hall en Bouwmeester. Op straat was het afgeladen vol, maar ook in de vermaakcentra zoals De Vereeniging, Burgerlust en sociëteit De Harmonie. Dit Seniorencollege wordt gekenmerkt door mooie historische verhalen en afbeeldingen.

Deze lezing wordt gegeven door René van Hoften. Hij is van origine socioloog en econoom met een voorliefde voor sociale geschiedenis. Sinds 1977 is René als historicus actief als uitgever, publicist, projectontwikkelaar en geeft hij historische lezingen.

Dinsdag 14 maart, Grand Café de Borger in OBG, Prof. Cornelissenstraat 2 in Nijmegen-Oost, aanvang: 14:00 uur. Entree: € 5,00, met OBG-voordeelpas € 3,00 incl. koffie/thee.


Dit bericht delen:

Advertenties