Architect Brigitte van Bakel toont wandkleden in het Huis van de Letters

Van onze redactie
12 maart 2023

Van zondag 2 april tot zondag 30 april presenteert het Huis van de Letters in het hart van Nijmegen de expositie NATUURLIJK. Architect Brigitte van Bakel toont wandkleden van formaat. U bent elke dag welkom tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

De wandkleden maken de vestibule tot een bijzondere belevenis. De beelden, gemaakt met pigmenten als Oost‐Indische inkt, wede en aquarel, laten de natuur aan het woord. Een voor een drukken ze momentopnames uit van elementen die de aarde leefbaar maken; De vitaliteit van de zonsopkomst, het lichtspel in het bos, en de peilloze diepte van de oceaan. Van Bakel ziet haar werk als een onderzoek naar de veelzijdigheid van het bestaan.

Voor deze tentoonstelling zet Van Bakel gemengde technieken in. De combinatie van ambachtelijke schilderingen en de nieuwste digitale printtechnieken geeft de wandkleden een unieke signatuur. De duurzame afdrukken op stevige katoen zijn beschikbaar in een beperkte en gesigneerde oplage.

Praktische informatie:
De tentoonstelling is vrij te bezoeken. Van Bakel is aanwezig op alle zaterdagen 8, 15, 22 en 29 april, van 14:00 tot 16:00 uur, en op afspraak.

Tijden: maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag: 09:00 ‐ 18:00u. Donderdag: 09:00 ‐ 21:00u. Zaterdag: 09:00 ‐ 17:00u. Zondag:13:00 ‐ 17:00u.

Adres: Het Huis van de Letters, Bibliotheek De Mariënburg, Mariënburg 29, Nijmegen


Dit bericht delen:

Advertenties