Nijmegenaar aangehouden na waarschuwingsschot door politie

Van onze redactie
10 maart 2023

De politie hield vanmiddag op de Pannerdenseweg in Zevenaar een 37-jarige Nijmegenaar aan na een vuurwapenmelding. Een agent loste een waarschuwingsschot.

De politie kreeg even na 12.30 uur melding dat een man met een vuurwapen bedreigd zou zijn. Agenten troffen de auto waarin de verdachte zou rijden aan op de Pannerdenseweg. De auto werd aan de kant gezet en agenten startten een zogenaamde BTGV procedure.

Bij deze procedure richten agenten hun vuurwapens op de vuurwapengevaarlijke verdachte en roepen hem uit de auto te komen met zijn handen omhoog. Bij elke verdachte beweging kunnen agenten schieten. Om die reden loste een agent vanmiddag een waarschuwingsschot. Daarna volgde de verdachte de aanwijzingen op, waarna hij aangehouden kon worden.

In de auto van de 37-jarige Nijmegenaar troffen agenten een grote zak met vermoedelijk soft- en harddrugs. Ook lag er een grote hoeveelheid geld in de auto. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en de auto en inhoud in beslag genomen. De politie doet verder onderzoek.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen