Indische Literaire Salon 26 maart met Carmen van Geffen en Dorothé Duijves

Van onze redactie
11 maart 2023
Te gast in OBG is beeldend kunstenaar, fotomodel en schrijver Carmen van Geffen. Ze woont en werkt in Vlaanderen, maar heeft Indisch-Nederlandse wortels. Haar laatste boek 'Erfstuk' (Uitgeverij Thomas Rap) is een caleidoscopische roman die de gevolgen van (de)kolonisatie binnen haar familie beschrijft, maar ook het intergenerationele trauma dat thema’s als schaamte, verlies, verraad en ontheemding aanraakt. Het boek is gebaseerd op brieven, foto’s en testamenten uit het leven van haar grootvader, die als kind van een njai en een koloniaal planter geboren was in Nederlands-Indië.
 
Tweede gast: Dorothé Duijves, auteur van ‘Tjoesmai. Het Indische levensverhaal van Hetty Schoorel’. Een waargebeurd verhaal over de magische vriendschap tussen een Indisch meisje en een vogel. Hetty vindt een jong vogeltje in een verlaten nest onder de brandende zon. Zij noemt hem Tjoesmai. De twee zijn vanaf dat moment onafscheidelijk. Als in Indonesië WOII uitbreekt, moet Hetty naar het Jappenkamp Halmaheira. Ze smokkelt haar zangvogel mee, ondanks het strikte verbod op huisdieren. De oorlogsverschrikkingen die Hetty meemaakt, staan in schril contrast met de kwetsbaarheid, schoonheid en liefde van haar vogel Tjoesmai. 
 
 
Presentatie en interviews: Peter van Riel
De schrijvers worden geïnterviewd, waarna ook ruimte is voor vragen. Beide boeken worden tijdens de salon verkocht en eventueel gesigneerd. Graag met gepast geld betalen (geen pinmogelijkheid).

Welkom bij de Indische Literaire Salon!
Zondag 26 maart
Oud Burgeren Gasthuis,
Prof. Cornelissenstraat 2, Nijmegen
Aanvang: 13:00 uur, einde 16:00 uur
Entree 7 euro (geen pinmogelijkheid)
Aanmelden bij steunpuntnijmegen@pelita.nl
Al aangemeld? Dan hoeft u niets te doen
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties