Culturele aftrap 30-jarig jubileum Montessori College

Van onze redactie
10 maart 2023

17 maart: met een cultuurdag voor en door alle leerlingen luidt het Montessori College Nijmegen-Groesbeek zijn 30-jarig jubileumjaar in.

Op zowel de campus in Nijmegen als in de locatie in Groesbeek gaan leerlingen van alle leerjaren met culturele workshops en masterclasses aan de slag en zullen o.a. graffiti, filmtechnieken, fotografie, grime, capoeira, Braziliaanse percussie, dans- en theatervoorstellingen de revue passeren. Onderbouwleerlingen wonen daarnaast een theatervoorstelling bij in de Vereeniging die op die dag speciaal voor deze school haar deuren opent.

Zowel cultuur als onderwijs is mensenwerk. Samenwerken, samen verkennen, samen doen, van en met elkaar leren zit in de onderwijsgenen van Team Montessori. Deze eigenschappen dienen als basis voor deze culturele dag die de school in samenwerking met de kunsteducatieve organisatie Kleinkunstig organiseert.

Burgemeester aanwezig
Een deel van het middagprogramma wordt bovendien opgeluisterd door burgemeester Hubert Bruls. Vanaf 13.30u brengt hij een bezoek aan locatie Beuk aan de Kwakkenbergweg 27. Hier zal hij o.a. getuige zijn van een workshop streetbeats en een masterclass portretfotografie. Het bezoek rondt hij om  14.00u af met een toespraak in de aula.

Rector-bestuurder Berni Drop: ‘We verheugen ons op een dag waarop we doen wat we het liefste doen: verbinden en creëren.’

Over de school
Het ontstaan van het Montessori College in 1993 vindt zijn oorsprong in een fusie van een viertal scholengemeenschappen en herbergt, met locaties in Nijmegen en Groesbeek, anno 2023 1977 leerlingen. Met als belangrijkste credo Maria Montessori’s ‘Leer mij het zelf te doen’. Hieraan wordt door Team Montessori invulling gegeven door een rotsvast geloof in vallen en opstaan, kennis, geduld en de kracht van oneindig vertrouwen.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen