Mashed Culture op intercultureel Lindenbergpodium op 11 maart

Van onze redactie
9 maart 2023

Op zaterdag 11 maart biedt de Lindenberg met Mashed Culture een open podium aan muzikanten, artiesten en schrijvers. Bij hun optredens vertellen zij in interviews meer over hun achtergronden, drijfveren en bijzondere ervaringen die hen hier hebben gebracht. 

Na deze muzikale talkshow is er in het café nog gelegenheid voor nieuwe ontmoetingen met elkaar en met artiesten. De sociaal-culturele Stichting Mawteni en het café van de Lindenberg zorgen voor een hapje en een drankje.

Over Mashed Culture
Nijmegen heeft een schat aan interessante internationale cultuurbeoefenaars die al bekend zijn in kleinere kring. De Lindenberg wil hun zichtbaarheid vergroten en met Mashed Culture stimuleren tot internationale ontmoetingen die passen bij de culturele diversiteit van Nijmegen.

Kunst & cultuur vanuit diverse achtergronden
Mashed Culture wil graag een stem geven aan verschillende amateurs en (semi)professionals die vanuit hun eigen interesse en achtergrond kunst & cultuur beoefenen en met anderen willen delen. Zij bieden ons een inspirerende avond vol spannende optredens. De Nijmeegse band VESPA zorgt voor muzikale ondersteuning.

Artiesten en sprekers
Tijdens Mashed Culture is er een muzikaal optreden van Mohanad Ataya met AZC-vluchtelingen. Javid Ardani uit Iran bespeelt de ney-fluit. De Syrische trompettist Rani Elias geeft een solo-optreden. De stichting ElanArt licht beeldende kunst projecten toe, en Mawteni vertelt over culinaire cultuur. De Nijmeegse stadsdichter Amal Karam draagt gedichten voor over haar leven in Syrië en Nijmegen. Storay Ahmadi leest voor uit eigen werk over ervaringen in Afghanistan. Persoonlijke interviews met presentator Guido Matthée geven kleur en context aan elk optreden. 

Praktische informatie
Mashed Culture vindt plaats op zaterdagavond 11 maart 2023 van 19.30 tot 22.00 uur in de Lindenberg. Kaarten zijn te koop voor €10,- via www.delindenberg.com De gesprekken worden gevoerd in het Nederlands.

Doe-het-zelf
Mashed Culture is onderdeel van de programmatak Doe-het-zelf. Een programma van, voor en door Nijmeegse bewoners waarmee de Lindenberg haar deuren opent voor creatieve ideeën. Meer informatie: www.delindenberg.com/doe-het-zelf


Dit bericht delen:

Advertenties