Het Marikenhuis start vanaf eind maart vier nieuwe lotgenotengroepen.

Van onze redactie
9 maart 2023

Praten over kanker is lastig. Buitenstaanders vinden het vaak moeilijk om over zo'n beladen thema te spreken. Binnen een lotgenotengroep is het vaak makkelijker om met elkaar te praten over zware onderwerpen. Delen van ervaringen, elkaar steunen, erkenning en acceptatie zijn sleutelwoorden in onze lotgenotengroepen. Deelnemers aan onze lotgenotengroepen ervaren veel her- en erkenning. Het Marikenhuis meldt: "Al onze lotgenotengroepen worden begeleid door twee getrainde vrijwilligers."

LOTGENOTENGROEP ALS KANKER NIET MEER TE GENEZEN IS
Horen dat je kanker hebt is al zwaar. Maar als je hoort dat de dokter niets meer voor je kan doen, als er geen genezing meer mogelijk is, dan stort je wereld in. Heb jij deze boodschap gekregen? Heb je behoefte aan steun en herkenning van mensen die in dezelfde situatie zitten? Dan kan een lotgenotengroep belangrijk voor je zijn. De deelnemers bepalen samen welke gespreksonderwerpen ze belangrijk vinden.
Data: woensdag 29/3, 12/4, 26/4, 10/5, 24/5, 7/6, 21/6 en 5/7

LOTGENOTENGROEP NABESTAANDEN
Als je je partner verliest, of iemand anders van wie je hield, verandert je leven ingrijpend. Hoe moet je nu verder? Waar loop je tegenaan en wat doet je juist goed? Hoe reageert je omgeving op je verdriet? Vaak helpt het voor de verwerking, als je je gevoelens, gedachten en herinneringen met lotgenoten kunt delen.
Deze lotgenotengroep is bedoeld voor alle volwassenen die te maken hebben met het verlies van een naaste.
Data: donderdag 6/4, 20/4, 4/5, 18/5, 1/6 en 15/6.

ALGEMENE LOTGENOTENGROEP
Bij deze groep ontmoet je lotgenoten die net als jij ook in aanraking zijn (geweest) met kanker.
We wisselen uit wat ons bezig houdt en wat ons kan helpen. Binnen de groep proberen we, in de onzekerheid die kanker met zich meebrengt, steun te vinden en te bieden. We helpen je troost te vinden als je, door kanker, gevoelens van eenzaamheid ervaart. Wat er precies besproken wordt, is vooral ook afhankelijk van de deelnemers aan de groep.
Deze lotgenotengroep is bedoeld voor iedere volwassene die, op welke wijze dan ook, te maken heeft met kanker.
Data: dinsdag 11/4, 25/4, 9/5, 23/5, 6/6, 20/6, 4/7, 18/7

LOTGENOTENGROEP VOOR VROUWEN MET BORSTKANKER
Als je borstkanker hebt, word je geconfronteerd met specifieke vragen die gaan over je vrouw-zijn. Het kan fijn zijn om die te delen met vrouwen die voor dezelfde keuzes en dilemma’s staan of die al hebben doorgemaakt. Dat biedt veiligheid en de mogelijkheid om in alle rust de juiste beslissingen te nemen en stappen te zetten om weer verder te kunnen gaan.
Met elkaar stellen we de gespreksthema’s vast. Denk bijvoorbeeld aan: Acceptatie van je veranderde lichaam; Wel of geen reconstructie na een borstamputatie; Hormoonbehandeling en gevolgen daarvan; Relatie en seksualiteit; Erfelijkheid; Oedeem.
Deze lotgenotengroep is voor vrouwen die te maken hebben (gehad) met borstkanker.
Data: dinsdag 18/4, 2/5, 16/5, 30/5, 13/6, 27/6, 11/7, 25/7

Je kunt je voor een van deze lotgenotengroepen opgeven op www.marikenhuis.nl. Na aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Er wordt een eigen bijdrage van € 2.50 per bijeenkomst gevraagd.

Je vindt het Marikenhuis, het Nijmeegse inloopcentrum voor iedereen geraakt door kanker, aan de Slotemaker de Bruïneweg 163 in Nijmegen.


Dit bericht delen:

Advertenties