Nijmegenaren investeren massaal in hun duurzame inzetbaarheid

Van onze redactie
7 maart 2023

In lijn met het landelijke beeld, investeren Nijmegenaren de laatste jaren veel tijd in hun persoonlijke groei en duurzame inzetbaarheid. Het helpt hen een volgende stap te zetten in hun professionele carrière.

Niet alleen is het aanbod aan opleidingen en cursussen momenteel erg groot, ook biedt de huidige arbeidsmarkt talloze kansen voor ambitieuze werkenden. Het is een uitstekend moment om een volgende stap te zetten, door promotie te maken, over te stappen naar een andere sector of bijvoorbeeld te solliciteren op een hele nieuwe functie. Investeren in duurzame inzetbaarheid kent verschillende vormen. Denk aan de ontwikkeling van zowel je hard skills, als je soft skills. Die laatste vaardigheden ontwikkel je bijvoorbeeld met een agressie training, gericht op de omgang met agressieve klanten of cliënten. 

Doorontwikkeling van verschillende soorten vaardigheden 
Zoals reeds aangehaald kunnen je persoonlijke vaardigheden over verschillende categorieën verdeeld worden. De hard skills van een mens zijn gericht op diens inhoudelijke kennis over een specifiek onderwerp. Opleidingen volgen helpt je deze kennis te verdiepen of te verbreden; het houdt je op de hoogte van de laatste trends binnen de sector. Met de ontwikkeling van soft skills maak je het jezelf makkelijker leiding te geven aan een groep, collega’s te overtuigen van je standpunten, enzovoorts. Onder meer een leiderschap training is een goed voorbeeld van een opleiding, waarmee je deze soft skills kunt trainen. Dergelijke opleidingen worden door verschillende instanties aangeboden. 

Maak gebruik van het STAP-budget voor je opleiding 
Niet alleen de brede diversiteit aan mogelijkheden maak het volgen van een opleiding ten behoeve van je duurzame inzetbaarheid interessant. Ook zijn opleidingen en trainingen mede door de komst van het STAP-budget steeds toegankelijker geworden. Het STAP-budget wordt door de overheid aangeboden en biedt je de mogelijkheid maximaal 1.000 euro korting te krijgen op een opleiding bij een erkend opleidingsinstituut. Het STAP-budget kan periodiek worden aangevraagd via de website van de overheid. Kijk vooraf of je de door jou gevonden opleiding hiermee kunt bekostigen. Je mag het budget in eerste instantie eenmalig gebruiken voor een opleiding. 

Vergoeding via de werkgever 
Alternatief voor het gebruik van het STAP-budget voor het bekostigen van een opleiding, is het informeren naar de mogelijkheden die een werkgever op dit vlak biedt. Verschillende werkgevers hebben een pot met budget beschikbaar voor medewerkers die hun kennisniveau willen verbeteren door een opleiding of training te volgen. Welke mogelijkheden biedt jouw werkgever hier momenteel voor?


Dit bericht delen:

Advertenties