Duurzaamheidscafé 14 maart over waterkwaliteit
: 'Troubled water'

Van onze redactie | Fotograaf: Mabel Amber
7 maart 2023

Zo’n 80 procent van de slootjes, vennetjes en grachten in Nederland scoort matig tot slecht op waterkwaliteit. Recente metingen doen alle alarmbellen rinkelen. Veel leven onder water heeft het zwaar.

Over dat verstoorde ecosysteem gaat het Duurzaamheidscafé Nijmegen van dinsdag 14 maart 2023 in LUX. Wat is er aan de hand, wat kunnen we doen, heeft water rechten? En hoe zit het eigenlijk in en rond Nijmegen?

Te gast tijdens dit café zijn:

  • Sven Teurlincx, projectmanager bij het Nederlands Instituut voor Ecologie. Hij leidde het citizen science-project naar waterkwaliteit in Nederland, en onderzocht ook wateren in en rondom Nijmegen.
  • Neelke Doorn, hoogleraar Ethics of Water Engineering aan de TU Delft. Zij gaat in de op de vraag wat er gebeurt als we wateren rechten geven. Welk nieuw perspectief biedt dat? En welke wateren hebben nu al rechten?
  • Dirk Hart, gepensioneerd landbouwkundige en lid van de werkgroep Water van het Bewonersoverleg Lindenholt. Hij weet veel van waterkwaliteit, onder meer in de Nijmeegse wijk Lindenholt. Hij vertelt over de ervaringen met het Waterschap en de gemeente.

Koop een ticket (à 3,50 euro) via de site van LUX Nijmegen


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen