Nijmeegse Annie onthaalt vmbo-leerlingen op 1e editie 'Regio Nijmegen On Stage'

Van onze redactie
6 maart 2023

VMBO-leerlingen verdienen het om ‘On Stage’ te gaan

Op dinsdag 21 maart vindt de 1e editie plaats van het Beroepenfeest van regio Nijmegen On Stage: Bij deze gelegenheid gaan ruim 250 beroepsbeoefenaren in gesprek met 1000 vmbo-leerlingen over hun beroep en werkdag. Op donderdag 6 april, de Doe Dag van On Stage, brengen de leerlingen een tegenbezoek aan de professionals waarmee ze een match hebben gemaakt. Dromen mag bij On Stage, dus alle beroepen zijn aanwezig: van automonteur tot hypotheekadviseur.

Ontvangst op de rode loper
Tijdens het Beroepenfeest worden de leerlingen over de rode loper binnengehaald onder applaus van de beroepsbeoefenaren en onder de enthousiaste leiding van Nijmeegse Annie op haar Snorpony. "Want het is natuurlijk pas écht een feestje als Nijmeegse Annie is geweest. Hiermee bieden we de leerlingen een Positief (beroeps) Podium, want vmbo doet ertoe!"

Archieffoto Beroepenfeest 2018

Betrokkenheid gemeenten en bedrijfsleven
Het bedrijfsleven investeert in hun toekomstige collega’s en medewerkers door de jongeren een beter beeld te geven van een beroep. De vmbo-leerlingen worden, als toekomstige vakkanjers en beroepsdromers, op deze manier in het zonnetje gezet. Nijmegen is een van de gemeenten die het project regio Nijmegen On Stage ondersteunen en mede realiseren. On Stage is gestart in 2007 en een succesvol concept gebleken met groot draagvlak bij deelnemende scholen, bedrijfsleven en gemeenten. Met de komst naar de regio Nijmegen kunnen we nu ook in deze regio bedrijfsleven en onderwijs met elkaar in contact brengen. 

Positiever imago voor het VMBO
Regio Nijmegen On Stage zet zich in voor een positiever imago voor vmbo-leerlingen en voor het beter faciliteren van het keuzeproces van jongeren. Persoonlijk contact tussen de professionals en leerlingen is de succesfactor van het project. De On Stage Beroepenfeesten worden feestelijk georganiseerd. Meer informatie, en aanmelden als beroepsbeoefenaar, sponsor of aanbod van helpende handjes kan via www.regionijmegenonstage.nl!


Dit bericht delen:

Advertenties