Uitsupporters weer welkom bij N.E.C.-Vitesse

NEC
Van onze redactie | Fotograaf: Geert Timmer
6 maart 2023

Vijfhonderd Vitessesupporters zijn welkom in het Goffertstadion bij de aanstaande wedstrijd N.E.C. – Vitesse op 16 april. Dat heeft de zogenoemde Nijmeegse vierhoek van burgemeester, politie, openbaar ministerie en voetbalclub N.E.C. besloten.

Omdat de laatste derby’s zonder ongeregeldheden zijn verlopen, wordt het maximaal mogelijke aantal supporters toegelaten bij deze derby.

Sinds de rellen en ongeregeldheden rond de wedstrijd van 17 oktober 2021 in Nijmegen speelden N.E.C. en Vitesse twee wedstrijden zonder uitpubliek. Bij de tweede wedstrijd in Arnhem afgelopen januari waren maximaal 400 supporters toegestaan, maar hier werd geen gebruik van gemaakt.

Volgens de vierhoek, in overleg met voetbalclub Vitesse, hebben de supporters door hun gedrag de afgelopen maanden laten zien dat het sportief en zonder problemen mogelijk is. Daarom zijn alle uitsupporters bij N.E.C. – Vitesse op 16 april weer welkom. Bij eventuele ongeregeldheden voorafgaand aan de wedstrijd, of aanwijzingen daartoe, kan dit besluit worden herzien; zo nodig nog op de ochtend voor wedstrijd.

Als het rond deze wedstrijd goed verloopt, kan ook een volgende derby in Nijmegen in principe weer met uitpubliek gespeeld worden.

Burgemeester Bruls: “Voetbal kijken in het stadion moet leuk en veilig kunnen, voor alle supporters, jong en oud. Iedereen zal het ermee eens zijn dat enthousiaste uitsupporters in een stadion bijdragen aan de sfeer. Mensen die met andere doelen naar een wedstrijd komen, verpesten de derby voor iedereen. Ik ga ervan uit dat uit- en thuissupporters zich gedragen, voor, tijdens en na deze wedstrijd, zodat het echt om het voetbal gaat.”

Foto: Lars Schwachöfer


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen