Wat valt er de komende tijd te zien In Kunststad Nijmegen?

Van onze redactie
4 maart 2023

De tentoonstelling ‘A landscape within’ bij De Nieuwe Gang brengt 7 kunstenaars samen, alle 7 overtuigd tekenaar. Ieder verhoudt zich – op een persoonlijke manier en uit verschillende standpunten – tot het innerlijk landschap. Een landschap dat zich daardoor verder uitstrekt, dan het landschap alleen.

Op zondag 5 maart om 15.00 uur vindt de opening plaats door Casper ter Heerdt.
 
Stance van der Meer komt uit Zuid-Limburg. Ze woonde en werkte met tussenpozen ruim 30 jaar in Nijmegen. Inmiddels is ze fulltime kunstenaar. Ze werkt op basis van haar studies, in snelle schetsen. Op papier, doek of karton, met inkt, aquarel- of olieverf.

Met haar expositie ‘van stip tot lijn en terug’ is ze opnieuw even terug in Nijmegen en toont een selectie van haar werk waarin lijnen de rode draad vormen. De opening is op zondag 5 maart 2023 van 15.00 tot 17.00 uur
bij Lange Hezel 46.
 
 
Bij Galerie Marzee zijn tot 22 april 2023 maar liefst 4 exposities te zien:

 
 Vera Siemund

Adi Toch - Between Presence and Absence

Manuel Vilhena - 6G

Metal and Jewellery / HAWK - University of Applied Science and Arts in Hildesheim Germany

 
 
"Kunst is het domein van de verbeelding en het toont soms ook wat de verbeelding niet invullen kan. Misschien dat kunst daarom beweegt tussen uitersten: activistische, sociale, realistische inslag of surrealistische of abstracte benadering. In ieder geval wijst kunst ons een richting, een uitnodiging om verder te kijken dan onze neus lang is."

Jam van der Aa schreef een artikel over het tippelzoneproject van POPOP.

Dit bericht delen:

Advertenties