AKKU organiseert protest om woningnood voor studenten in Nijmegen aan te kaarten

Van onze redactie
3 maart 2023

Op donderdag 9 maart gaan Nijmeegse studenten de straat op om te protesteren. Het protest, georganiseerd door studentenvakbond AKKU, is bedoeld om aandacht te vragen voor het grote studentenkamertekort waar Nijmegen mee kampt.

Uit de Landelijke Monitor Studentenhuisvesting (LMS) van 2022 blijkt dat er in Nijmegen voor studenten sprake is van een zeer krappe woningmarkt en dat dit de komende jaren alleen maar gaat toenemen.

AKKU wil aandacht vragen voor de algehele woningnood die nu heerst in Nijmegen, maar ook voor specifieke problemen die studenten ervaren. "Vooral internationale studenten hebben het lastig om een kamer te vinden." aldus voorzitter Mo Quirijnen. Een deel van hen komt in aanmerking voor ‘short-stay’-contracten, maar om na afloop daarvan een kamer te vinden blijkt vaak lastiger dan gedacht. Quirijnen: “Bij ons zijn er veel schrijnende gevallen bekend van studenten die thuisloos zijn geworden en afhankelijk waren van campings, hotels of vrienden voor onderdak.” Maar, benadrukt Quirijnen, elke student heeft last van de krappe woningmarkt: “Een groot kamertekort drijft de huurprijs voor elke student omhoog."

AKKU organiseert deze actie om de onvrede van studenten in stem te geven, maar ook omdat ze de huidige plannen van de gemeente als onvoldoende zien: “Ook met de bouwplannen van de gemeente is de verwachting dat het tekort aan studentenkamers zal toenemen tot 2030. De gemeente en SSHN zullen nog meer moeten bijbouwen en er moet beter gebruikgemaakt worden van de leegstand in Nijmegen om dit probleem op te lossen.', aldus Quirijnen.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen