Geld lenen in Nijmegen veel minder populair

Van onze redactie
2 maart 2023

Inwoners van Nijmegen leenden in 2022 gemiddeld 11.313 euro bij het afsluiten van een lening. Dat blijkt uit de Datamonitor Lenen van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. Nijmegenaren leende met dit bedrag gemiddeld 17 procent minder dan de gemiddelde Nederland. Die leende 13.595 euro in 2022 .

De vergelijkingssite onderzocht ook voor welke doelen inwoners van Nijmegen geld lenen. “Nijmegenaren lenen met 28,5 procent van de aanvragen het vaakst voor de aanschaf van een auto”, zegt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl. “Dit is bijna evenveel als het landelijk gemiddelde van 28 procent.”

Nijmegenaren lenen het vaakst voor auto’s en oversluiten
Na de auto is het oversluiten van bestaande leningen voor veel Nijmegenaren een reden om een nieuwe lening af te sluiten. 11,2 procent van de lening aanvragen uit Nijmegen was voor dat doel. Dat is veel meer dan in het hele land. Gemiddeld leent 8,2 procent van alle Nederlanders namelijk voor het oversluiten van bestaande leningen.”

Geld lenen voor inboedel relatief populair in Nijmegen
Ook geld lenen voor de aankoop van nieuwe meubels komt in Nijmegen relatief vaak voor. 9,9 procent van Nijmegenaren die leende in 2022, deed dit voor nieuwe inboedel. In heel Nederland lag dit percentage op 6,9.


Dit bericht delen:

Advertenties