Tuinadviesweken Operatie Steenbreek: 'Stenen eruit, groen erin!'

Van onze redactie
2 maart 2023

Het is bijna voorjaar! Een goed moment om aan de slag te gaan in de tuin. De tuinontwerpers van Operatie Steenbreek kunnen je daarbij helpen. Samen met jou bedenken ze een plan hoe je tegels in je tuin kunt vervangen door groen. Daarna kun je zelf aan de slag. De eerste tuinadviesweken zijn half april. Meld je snel aan!

Wil je meer vogels en vlinders in je tuin? Of vind je het belangrijk dat je tuin ‘s zomers minder heet is en na een hoosbui minder nat? Of lijkt het je gewoon gezelliger, een tuin met bomen, struiken en planten in plaats van steen? Hoe dan ook: kijk eens goed in je tuin waar je tegels kunt vervangen door groen. Heb je daar wat hulp bij nodig? Schakel dan de hulp in van de Steenbreek tuinontwerpers!

Tuinadviezen en tegeltaxi
In totaal kunnen dertig Nijmeegse huishoudens gebruikmaken van het gratis tuinadvies. Er zijn drie rondes, twee in het voorjaar en één in het najaar. De eerste tuinadviesweken zijn van 17 tot en met 28 april. Professioneel tuinontwerpers Sytske van der Kooi van ontwerpburo StaLa en Ine Voets van advies- en tuinontwerpbureau INVO geven dan gratis tuinadvies. De tegels die je uit je tuin haalt en die je vervangt door groen, kun je gratis op laten halen door de tegeltaxi van Operatie Steenbreek.

Voorwaarden
Aan het Steenbreek tuinadvies zijn wel een paar voorwaarden verbonden. Zo ga je binnen een jaar na het advies aan de slag met je tuin. Minimaal 60 procent van de tuin wordt groen, ook als het om een nieuwe tuin gaat. Bij een heel kleine tuin kan daarvan worden afgeweken. En maak een foto van de tuin vóórdat de stenen eruit zijn en één als het nieuwe groen is aangeplant.

Info en aanmelden: www.debastei.nl/tuinadvies


Dit bericht delen:

Advertenties