Nieuwe namen voor DOWN THE RABBIT HOLE 2023

Festival
Van onze redactie
2 maart 2023

Return of the Rabbits! Van 30 juni t/m 2 juli 2023 tuimel je met een zwierige koprol de Groene Heuvels in voor Down The Rabbit Hole. Zwerf over de velden, dwaal door het bos, plons in het meer en geniet met volle teugen van de mix & match-magie van een lang weekend in Rabbit-summerwonderland. Vandaag sprinten we uit de startblokken met de eerste 20 bevestigingen en een exclusieve presale voor trouwe Rabbits!

Bekijk de Down The Rabbit Hole 2023-trailer.

Lees alle uitgebreide info over het tot nu toe op downtherabbithole.nl en check de officiële DTRH23 Spotify-playlist. Binnenkort worden meer acts bekendgemaakt.

Ben Howard - Deze onbetwiste festivallieveling ontwikkelde zich van surfende neofolkie tot een ambitieuze singer/songwriter met een gezonde hekel aan verwachtingspatronen.

The Blaze - Wat was er eerder: de video of de muziek? In de wereld van dit Franse danceduo zijn ze onlosmakelijk met elkaar verbonden. Fijnproeverskost voor oren en ogen.

Death Grips - Het Amerikaanse sloopkogeltrio is na vier jaar afwezigheid terug met hun bombtrackblend van experimentele hiphop, punk en noiserock. Pompen én verzuipen in de pit.

King Princess - Van poppareltjes tot uitbundige anthems; deze singer/songwriter uit Brooklyn laat zich moeilijk in hokjes vangen en opent net zo lief voor Kacey Musgraves als de Red Hot Chili Peppers.

Selah Sue - Op haar nieuwste album ‘Persona’ laat de Vlaamse nachtegaal alle facetten van haar persoonlijkheid hun verhaal doen – met een ververste liveband, maar nog altijd met dat unieke stemgeluid.

SOFI TUKKER - Big smiles, kleurige outfits, maffe danspasjes en vrolijke, in tropische housesaus gedoopte dancepop: somberen is niets voor deze twee New Yorkers.

Antal - Bij deze fijnproever is de rode draad liefde: voor house, techno en exotische pareltjes uit de onderste platenbak van het meest obscure winkeltje. De mooiste dansavond op je favoriete plek.

Avalanche Kaito - Verdwaal in het labyrint van ritmes van deze Brussels-Burkinese connectie, een sonische orkaan die zich op prettig-onrustige wijze meester maakt van hoofd, romp en ledematen.

Bob Vylan - (Punk)rock en hiphop gaan gebroederlijk hand in hand bij dit Londense duo, dat niet bepaald wegloopt voor een gezonde portie anarchie en tegelijk culturen samensmelt zoals het altijd en overal zou moeten.

Carista - Een universele honger naar kwaliteit; dat is waar deze veelzijdige Utrechtse dj, producer en labelbazin voor staat.

Confidence Man - De boel de boel, de bloemetjes buiten en een set vol hyperdansbare electropop; dit Australische indiecollectief betovert je als een dolblije flipperkast met onbeperkt vrij spelen.

Dave Okumu & the 7 Generations - Dit multitalent van artrockband The Invisible duikt op zijn nieuwe plaat diep in het Zwarte erfgoed over de hele breedte van het spectrum. Koortsachtig, bass-heavy en compromisloos.

Ethel Cain - Deze Amerikaanse singer/songwriter werd geboren tussen bijbel en biechtstoel, maar zwiert inmiddels vrij over de wereld met een stemmige, soms Pink Floydiaanse inlijsting van zielepijn en hoop.

Gyedu-Blay Ambolley & his Sekondi Band - Als zanger, multi-instrumentalist, songschrijver en bandleider kent deze Ghanese highlifepionier na vijftig jaar in het vak het klappen van de highlifezweep op zijn funky duimpje.

Heartworms - Met gelijke delen poëzie, praatzang en ongenaakbare postpunk pakken de Britse singer/songwriter Jojo Orme en haar band je vanaf de eerste seconde bij je strot.

Horace Andy & Dub Asante Band ft. Matic Horns - Deze rijzige reggaelegende en stamgast bij triphopcollectief Massive Attack tikte in zijn lange loopbaan alle bekende piketpaaltjes aan – van loversrock tot rootsreggae en van dub tot dancehall.

The Murder Capital - Het begin dit jaar verschenen tweede album van deze theatrale postpunkband uit Dublin is nog veelzijdiger en – jawel – beter, net als hun nieuwe show die druipt van het zelfvertrouwen.
 
Nu Genea - Deze Italianen bundelen de zonnestralen der disco, funk en neosoul tot een swingend Italo-geheel. Dat wordt heupwiegen en de armpjes onbekommerd in de lucht gooien.

OVERMONO - Vuurwerk, dat is wat deze Welshe broers meenemen naar optredens. In de verste hoeken van hun heelal vind je rave, breakbeat, trance en ambient met ontzettend veel plezier op de clubdansvloer ertussen.

Palace - De klassieke rockopstelling van drums, gitaar en bas laat de bluesy pop van deze drie boezemvrienden opstijgen als vederlichte miniatuurtjes, gedragen door een zomerse bries en een veelzijdige (kop)stem.

Ramkot - Met oorwurmen en moshpitvullers laat dit trio uit Gent direct weten wat voor lekkers er geserveerd wordt als straks in de Groene Heuvels de klok op ramrock gaat.

Shygirl - De industriële mix van hiphop en grime van deze bloedspannende Londense rapper, songwriter en labelbazin is even dansbaar als zinnenprikkelend.

Skin on Skin - Deze Zuid-Soedanese Australische producer verweeft de meest uiteenlopende sounds in elkaar in eigen producties die een lekkere technodrive hebben. Hoog in de energie, nog hoger in het plezier.

Special Interest - Dat punk, pop, dance en disco zich heerlijk laten afwisselen bewijst dit viertal uit New Orleans. Knallen gegarandeerd, maar of het pogo of discomoves worden blijft een verrassing. 

Spoon - Deze doorgewinterde Texaanse indierockband navigeert je in een klassieke convertible langs hete prairies en broeierige canyons met hun beste werk als ideale snelwegplaylist.

Sticks - Check zijn meesterwerken met Opgezwolle, Kubus, A.R.T., Winne en Zwangere Guy maar: de mic van deze Zwolse rapper staat altijd open voor kwaliteit. Ook solo, want op Down The Rabbit Hole dropt hij zijn laatste album ‘Alles over Hoop’ live.

Tramhaus - Dat je losgaat bij deze branieschoppende Rotterdammers is een gegeven, tenzij je immuun bent voor hun hoogst effectieve kluwen van rauwe punkrock en broeierige postpunk.

TSHA - Afro- en progressive house vechten om speeltijd op de draaitafel van deze Londense dj/producer, die je met een ontwapenende glimlach in de beweging zet die bij dit festivaljaargetijde hoort.

Warhaus - In Palermo smolt Maarten Devoldere (Balthazar) zijn liefdesverdriet om tot een intieme singer/songwriterplaat. En die warme stem wil je graag in volle liveglorie horen.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen