Dar haalt niet iedere week groente-, fruit- en tuinafval op in juli en augustus 2023

Van onze redactie
1 maart 2023

Geen wekelijkse inzameling van groente-, fruit- en tuinafval in de zomervakantie

De wekelijkse zomerinzameling van gft-afval gaat in juli en augustus in de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen en Wijchen niet door. Dar haalt het gft-afval in de maanden juli en augustus zoals gebruikelijk één keer in de twee weken op.

Ook in de afvalsector is het moeilijk om aan personeel te komen. Dar heeft hier helaas al een tijd mee te maken. Tot nu toe heeft Dar vanwege personeelstekort nog geen routes voor het ophalen van afval in de Dar-regio hoeven schrappen. Hier komt in de vakantiemaanden juli en augustus van dit jaar verandering in. Er zijn in deze maanden onvoldoende extra chauffeurs en beladers voor het wekelijks ophalen van groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval).

Wat is de gft-zomerinzameling?
De gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen en Wijchen kiezen ervoor om in de zomer het gft-afval iedere week op te laten halen door Dar. Door personeelstekort lukt dat niet in de maanden juli en augustus. Dat betekent dat er voor deze gemeenten in deze maanden geen wekelijkse inzameling is van gft-afval. Dar haalt het gft-afval dan zoals gebruikelijk één keer in de twee weken op. 

Inwoners informeren over aanpassen zomerinzameling gft-afval
Dar informeert in samenwerking met de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen en Wijchen, inwoners over het niet doorgaan van het wekelijks ophalen van gft-afval in juli en augustus. Dar informeert inwoners over de ophaaldagen, maar geeft vooral ook tips voor gft-afval scheiden in de zomer. Wat kan je als inwoner bijvoorbeeld doen om stank en overlast zoveel mogelijk te voorkomen. Tips staan onder andere in de digitale afvalwijzer: www.dar.nl/afvalwijzer en de Dar-app.

Overzicht zomerinzameling gft-afval per gemeente
De gemeenten maken ieder zelf de keuze wanneer de zomerinzameling start of eindigt. Het gaat hier om maatwerk per gemeente.

Berg en Dal: mei, juni, september en oktober 2023

Beuningen: mei, juni, september, oktober en november 2023. In juli en augustus haalt Dar wel het gft-afval van inwoners van hoogbouw op.

Druten: geen zomerinzameling. Dar haalt in de zomer net als in de rest van het jaar, iedere twee weken het gft-afval op.

Heumen: mei, juni, september en oktober 2023

Wijchen: geen zomerinzameling. Dar haalt in de zomer net als in de rest van het jaar, iedere twee weken het gft-afval op.Vragen of meer informatie?

Voor meer informatie over het scheiden en ophalen van gft-afval, kijken inwoners op www.dar.nl/gft. Voor vragen nemen zij contact op met het klantencontactcentrum van Dar via info@dar.nl of 024-3716000.


Dit bericht delen:

Advertenties