Nijmeegse Noortje treft internationaal succes met K3-tributeband

Van onze redactie
27 februari 2023

Met de zegen van Studio 100 is de eerste K3-tributeband ’Alle Kleuren’ opgericht met daarin onder meer de Nijmeegse Noortje van de Wetering. Zij deelt het podium met andere bekende gezichten van ‘K2 zoekt K3’ en zelfs een lid uit de échte K3-band. De nieuwe show #k3nostalgie brengt een eerbetoon aan 25 jaar K3 met de 40 grootste hits verwerkt in medleys vol zang en dans.

Van links naar rechts; Tineke Huysseune, Katleen van den Bossche, Leonie Marijnissen en Noortje van de Wetering.

Alle grote artiesten hebben hun eigen tributeband. Sinds 2022 hoort ook K3 bij dit select clubje. De van oorsprong Belgische meidengroep is sinds 1998 een begrip in de Benelux. Voor velen een reis terug in de tijd met hits als Heyah Mama, Leonardo, Hippie Shake en Oya Lélé. De groep fans wordt door de jaren heen alsmaar groter, onder andere door de populaire tv-show ‘K2 zoekt K3’.

Hoe het begon
Eind 2021 wordt het idee geopperd een liveband te starten met alleen liedjes van K3, destijds in een nog kleinschalige setting. Al snel bleek de potentie erg groot en werden er opnieuw zangaudities georganiseerd voor de te varen koers: zoveel mogelijk optredens op festivals in Vlaanderen en Nederland. Via een auditie-oproep kwamen meer dan 100 aanmeldingen binnen, onder andere van ex-kandidaten ‘K3 zoekt K3’, ‘K2 zoekt K3’ en castleden van de KetNet serie ‘#LikeMe’.

Studio 100
Eenmaal compleet als 11-koppige liveband met professionele muzikanten uit België en Nederland, ging de show in ontwikkeling. De Nederlandse Noortje Van de Wetering, Leonie Marijnissen en Belgische Tineke Huysseune, alle drie ex-kandidates van ‘K2 zoekt K3’, staan in de schijnwerpers als ware K3’tjes. Zij delen het podium met onder andere de backing vocals Eline Ruisch (ex-kandidate ‘K2 zoekt K3’) en Katleen van den Bossche, ook actief als achtergrondzangeres bij K3 zelf. De band kreeg intussen de zegen van Studio 100. Het productiehuis van Gert Verhulst is erg strikt over het gebruik van hun titels en merken. “Maar dit is een eerbetoon aan K3, dus wat ons betreft een sympathiek initiatief”, klinkt het daar.

Noortje uit Nijmegen
De Nijmeegse Noortje van de Wetering (27) is het nieuwste lid aan het front van de tributeband. In 2018 studeerde zij af van de ArtEZ bacheloropleiding Docent Dans. “In 2021 kreeg ik de kans om auditie te doen voor K2 zoekt K3”, vertelt Noortje. “Naast dansen vind ik zingen ook ontzettend leuk om te doen. Ondanks dat ik helaas net niet tot de liveshows ben gekomen, ben ik daarna begonnen aan de Musical Academie in Tilburg”. Tijdens de opleiding leerde zij studiegenoot Leonie Marijnissen kennen, één van de op dat moment twee zangeressen van de Alle Kleuren band. Nadat Noortje hoogte kreeg van de nog op te vullen plek, was er geen twijfel. “Dit was dé kans om dansen en zingen samen te brengen in een unieke productie, dus ik vroeg de gegevens van de bandleider en stuurde direct een bericht”. Na een overtuigende auditie werd ze aangenomen en was het drietal compleet. De choreografie kwam snel onder de hoede van Noortje, gezien haar eerdere ervaring bij de Telekids Musical School, Herman Brood Academie en RTL Talent Academy. “Wat het zo bijzonder maakt, is dat we de enige K3 Tributeband zijn en het gelijk groots aanpakken. We werken samen met professionele muzikanten en grote boekingskantoren in België en Nederland. Ik kan niet wachten om te laten zien waar we met het hele team hard aan hebben gewerkt!”.

#k3nostalgie
Vanaf dit jaar start de #k3nostalgie tour door Vlaanderen en Nederland, een unieke show als eerbetoon met de 40 grootste K3-hits verwerkt in medleys vol zang en dans. Het optreden legt de nadruk op de tijd voor 2009 met de originele K’tjes: Karen Damen, Kristel Verbeke en Kathleen Aerts. Voor de jongere fans zijn ook enkele recente hits opgenomen in het repertoire. 

Alle Kleuren met Noortje live zien? Onlangs zijn de eerste shows bekend gemaakt waaronder 5 mei op het Hrieps Festival in Grijpskerke en 30 juni op het Kasteel Festival in Geldrop. Meer info is te vinden op: www.allekleuren.be, Instagram; TikTok: @allekleurentributeband


Dit bericht delen:

Advertenties