Running Team Simba Nijmegen haalt medailles bij Nederlandse Cross Kampioenschappen

Van onze redactie
27 februari 2023

Bij de Nederlandse cross Kampioenschappen hebben de atleten van Running Team Simba dit weekend drie medailles veroverd.

De kampioenschappen vonden plaats bij manege ’t Oale Spoor in Hellendoorn en de bossen van de Sallandse Heuvelrug. Een mooie combinatie voor een uitdagend parcours. Voor de atleten onder 16 jaar waren het officieuze Nederlandse Kampioenschappen.

Bij de meisjes onder 16 jaar wist Kaate Mulders (foto: Martijn Venhuizen) haar titel te prolongeren. Ze maakte er op de zondagochtend meteen vanaf de start een harde wedstrijd van. Al vrij vroeg in de wedstrijd over 2,6 kilometer wist ze een klein gaatje te slaan en had uiteindelijk bij de finish een voorsprong over van drie seconden. Genoeg om het goud mee naar huis te nemen.

Elihle Tersteeg ging van start bij de jongens onder 16 jaar en liep in de wedstrijd over 2,95 kilometer lange tijd met twee andere jongens aan de leiding. De laatste ronde ging wat moeizamer en verloor hij de aansluiting met hun. Hij wist echter net hard genoeg door te lopen om bij de finish de bronzen medaille in ontvangst te nemen.

Sam van Keulen ging eveneens dapper met de kopgroep mee. Al vrij vlot liep Jochem Wiersma weg uit deze groep en bleven er 4 atleten over om voor de zilveren en bronzen medaille te strijden. Sam zat regelmatig op het elastiek en verloor de eindsprint om positie vier. Hij werd na 6,14 km keurig vijfde.

Op de zaterdag behaalde Elly van Duynhoven, na 8,54 kilometer, bij de vrouwen 50+ het goud binnen. Ze had bij de finish een voorsprong van 22 seconden en traint sinds afgelopen jaar op hardloopschema’s van Running Team Simba.