Filmbeelden van het oude Nijmegen in de Vereeniging

Van onze redactie | Beeld: Regionaal Archief Nijmegen
27 februari 2023

Op maandag 3 april kunnen liefhebbers van filmbeelden van het oude Nijmegen hun hart weer ophalen.

Ook dit jaar hebben de vrijwilligers van de Stichting Nijmegen Blijft in Beeld weer een aantrekkelijke en gevarieerde voorstelling in elkaar gezet. Historische beelden van de dit jaar honderd jaar bestaande Radboud  universiteit zijn gecombineerd met die van belangrijke gebeurtenissen in de stad in dezelfde periode. Zo kunt u In de voorstelling Honderd jaar universiteit, honderd jaar stad fraaie herkenbare stadsbeelden zien uit de jaren twintig (in zwart-wit) en dertig (in kleur), de  wederopbouw in de jaren vijftig, het Keizer Karelplein in de jaren zestig, toen het verkeer nog niet werd geregeld door stoplichten maar door agenten, krakers in de jaren zeventig, honderd jaar hoogwater en de vernieuwingen in de 21ste eeuw.

De filmbeelden van de universiteit zullen vaak herkenbaar zijn voor iedereen. We besteden aandacht aan vooroorlogse universiteitslocaties in de stad en de naoorlogse bebouwing op landgoed Heyendaal. We lopen door het Radboudziekenhuis en de faculteit tandheelkunde, die ook voor veel Nijmegenaren als bezoeker of oud-student bekend terrein zijn. Bij het zoeken naar het universitaire filmmateriaal hebben we samengewerkt met Radboud Erfgoed, het archief van de universiteit en het Katholiek Documentatie Centrum. Het belooft dus een uiterst afwisselend programma te worden voor iedereen.

Het filmprogramma Honderd jaar universiteit, honderd jaar stad wordt op 3 april tweemaal vertoond, om 14.00 en om 20.00 uur. Kaartjes voor de voorstelling kunt u vanaf 20 maart kopen in het Infocentrum WO2, Ridderstraat 27 te Nijmegen. U kunt daar terecht van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. De kaartjes kosten € 12,00. Pinnen is niet mogelijk, ze zijn alleen verkrijgbaar tegen contante betaling. Digitaal zijn kaartjes verkrijgbaar via de website van De Vereeniging: www.stadsschouwburgendevereeniging.nl. Dan betaalt u wel € 1,25 extra voor administratiekosten. Onze donateurs hebben recht op twee vrijkaartjes. Zij kunnen de kaarten vanaf 13 maart afhalen in het Infocentrum aan de Ridderstraat.


Dit bericht delen:

Advertenties