NEC wint comfortabel met 3-0 van Volendam!

Tekst: John Vrolijks | Fotografen: Broer van den Boom en Geert Timmer
26 februari 2023

Op voorhand moeten we zeggen dat NEC moet winnen om op 7 punten van de begeerde plek voor Europees voetbal te komen. Volendam vecht onderin voor lijfsbehoud en presteert nu na een slecht start naar behoren. Maar die palingboeren moeten we toch kunnen pakken?!

Op zaterdag 25 februari spelen we met achterin Cillessen, Van Rooij, Márquez, Sandler en El karouani. Middenveld: Schöne, Proper en Tannane. Voorhoede: Tavsan, Dimata en Mattson. Scheidsrechter van der Eijk fluit om 21.00u voor het begin van de wedstrijd in een frisse Goffert.

1e minuut. Wat een kans voor Volendam, maar Van Rooij redt met een sliding! 3. Cillessen redt op een schot van Volendam. Die beginnen goed zeg! 9. Tavsan schiet in de 16 net naast. Wij doen ook mee! 12. Schotje Volendam naast. 14. Tannane vrije trap, recht op de keeper. 17. prachtige pass van Tannane op Tavsan, maar die wil aannemen in plaats van schieten en mist volledig. We nemen wel langzamerhand het balbezit over. 19. schot Volendam, maar Cillessen pakt gemakkelijk. 20. Hè, wordt daar Tannane in de 16 tegen zijn hoofd geschopt? Nee, ook volgens de VAR. 22. Tavsan gevloerd bij de cornervlag. Vrije trap Tannane, maar wordt echter niks. De daaropvolgende counter van Volendam ook niet. Zo golft het spel op en neer. 28. Schot Tannane op de keeper. 31. prachtige pass van Proper op Van Rooij, maar die kan niet goed aannemen. 32. Mattsson kopt op doel, maar de keeper pakt goed na een prima combinatie waar Proper en EL Karouani bij betrokken zijn. Ook Proper schiet hierna net naast! Wat een kansen! 37. Geel voor Benamar van Volendam die Dimata vast houdt. 40. Tavsan schiet heel ver naast op de rand van de 16 na een prachtige Tannane-pass op Mattson. 43. Cillessen pakt een Volendam-schot van rond de 14 meter en maar goed ook! 45. Schot Volendam pakt Cillessen gemakkelijk van zo’n 20 meter. 

Rust. We hebben meer balbezit en doelpogingen! Nu nog scoren.

46. Goede actie van Tavsan en een schot van Proper wordt een corner. We komen goed uit de startblokken! 49. Corner Schöne wordt niks. 57. Een Schöne-corner waaruit Marquez scoort! Eindelijk de verdiende goal! 59. kans Proper, maar die schiet te slap. Dat was een goede combinatie aan de linkerkant! 63. Tavsan schuift de bal centimeters naast! Dat had de genadeslag kunnen zijn. 64. Geel voor Oristanio 66. Dimata maakt half vallend 2-0! Proper verovert namelijk de bal en Tannane geeft zijn 8e assist! 69. Tavsan schiet naast en heeft maar geen geluk. 70. Vrije trap vanaf zo’n meter of 22, maar Tannane schiet over. 71. Musaba en Kramer komen voor Tavsan en Sandler. 76. Volendam wisselt ook 2 maal. 79. Cillessen pakt gemakkelijk een kopbal. Nog een minuut of 10 en de punten lijken binnen, maar het blijft opletten. 83. Mattson schiet naast. 84. Tananne schiet over. Dimata en Mattson gaan eruit voor Bruijn en Pedro Marques. 86. Volendam schiet net naast. 90. Tannane eruit en Baldursson komt. 91. Pedro Marques maakt 3-0! 92. Cillessen pakt met 1 hand een hoge bal.

De punten zijn binnen!! Een dikverdiende overwinning op een degradatiekandidaat doet weer omhoog kijken. Er komen belangrijke wedstrijden aan om naar die 7e plek te klimmen! We houden hoop en zien steeds aantrekkelijker voetbal, mede dankzij de sterke Dirk Proper. Die maakt het spel snel en zorgt voor tempo, dat heb je straks zeker nodig!


Dit bericht delen:

Advertenties