Klaas Gubbels signeert 'Het ongelijke van hetzelfde'

Van onze redactie
24 februari 2023

De koffiekannen, stoelen, tafels, flessen en schaakborden van de Nederlandse kunstenaar Klaas Gubbels zijn iconisch. Naar aanleiding van zijn 88ste verjaardag verscheen onlangs de monografie 'Het ongelijke van hetzelfde'.

Het is een overzicht van zowel zijn werken op papier, schilderijen, als ook sculpturen, assemblages en objets trouvés. Klaas Gubbels is op zaterdag 25 februari tussen 14.00-16.00 uur bij Dekker v.d. Vegt in het centrum van Nijmegen om dit prachtige overzichtswerk te signeren. Iedereen is van harte welkom, aanmelden is niet nodig.

Gubbels heeft sinds het begin van de jaren 1950 een belangwekkend oeuvre opgebouwd en neemt een eigen en herkenbare positie in de Nederlandse beeldende kunst in.
Hoewel Gubbels vooral bekend is om zijn supersaaie stillevens - zoals de kunstenaar ze zelf noemt -, beperkt hij zich niet enkel tot het platte vlak. Nog niet eerder verscheen een monografie over Klaas Gubbels met een overzicht van zowel zijn werken op papier, schilderijen, als ook sculpturen, assemblages en objets trouvés. Sommige werken wijken soms af van de archetypische Gubbels-vormen, maar ze raken aan dezelfde thematiek van het kijken en blijven kijken naar alledaagse voorwerpen. 

Deze rijk geïllustreerde uitgave is ontworpen door Irma Boom en benadert het omvangrijke oeuvre van Gubbels vanuit verschillende invalshoeken met teksten van Sara Berkeljon, Dirk Jan Postel, Cherry Duyns, Niña Weijers en Benjamin Herman.


Dit bericht delen:

Advertenties