Nieuwe cursus 'Samen Zwanger' van start

Van onze redactie
23 februari 2023

Op woensdag 8 maart start de eerste cursus Samen Zwanger. Een goede start in het leven is belangrijk. Samen Zwanger is een cursus met veel informatie en uitwisseling rondom de zwangerschap, bevalling en babytijd.

De cursus wordt gegeven in een groep met vrouwen die allemaal rond dezelfde tijd bevallen. Zwangere vrouwen die wonen in Nijmegen, Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, West Maas en Waal en Wijchen kunnen meedoen.

Samen Zwanger
De cursus bestaat uit 5 groepsbijeenkomsten van 1,5 uur. Twee verloskundigen begeleiden de cursus. Tijdens de cursus wordt je actief voorbereid op de bevalling en het ouderschap. Je leert om gezonde keuzes voor je kindje en jezelf te maken. En hoe je minder stress hebt in deze bijzondere periode. Er worden ervaringen gedeeld en van elkaar geleerd.

Meedoen?
Ben je tussen de 12 en 20 weken zwanger als de cursus start? Dan kun je meedoen, ook als je in het ziekenhuis begeleid wordt. Er starten cursussen op 8 maart (16 uur) en op 18 april (15 uur). De cursus is in het Verloskundig centrum Nijmegen, Kerkenbos 10-139 in Nijmegen. Kijk voor het aanmelden en meer informatie op de website van www.vccnijmegen.nl bij cursussen Samen Zwanger.

Organisatie
Deze cursus wordt gegeven in samenwerking met de verloskundigen, kraamzorg en de gemeenten in Nijmegen, Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, West Maas en Waal en Wijchen en de GGD Gelderland-Zuid. Deze organisaties werken samen aan het programma Kansrijke Start. Deze cursus wordt mede mogeijk gemaakt door subsidiegelden. Investeren in een goede, kansrijke start voor elk kind is bouwen we aan een gezonde generatie in de maatschappij van morgen.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen