Indische Literaire Salon 26 februari met Robin Raven en Lilja Anna Perdijk

Van onze redactie
22 februari 2023
'Akal. Overleven in Nederlands-Indië’ is het debuut van Lilja Anna Perdijk. Zij noemt haar boek een historische non-fictieroman. De hoofdrol in het boek is George Wilhelm ‘Bo’ Keller (1928 – 2021). Deze op Sumatra geboren Indo-Europeaan kende een bewogen leven in het KNIL waarover hij eindeloos leek te kunnen vertellen. Zijn verhalen vormen nu chronologisch verteld het boek. ‘Akal’ staat voor behendigheden, sluwheden, listen die een persoon sterk maken om problemen aan te gaan. Zoals in de subtitel van het boek staat: ‘overleven’.   
 
‘Surapati’ van Robin Raven is het verhaal van Surapati, de nationale held van Indonesië, dat leest als een spannende (jeugd)roman. Hij sterft in 1706 de heldendood in een beslissende veldslag met de VOC-troepen. Indonesië eert hem sinds 1975 als nationale held. ‘Surapati’ van Robin Raven is een combinatie van historie, legende en literaire fictie. De auteur werkte mee aan een speciale uitzending van Het Klokhuis over Revolusi!- en de Slavernijtentoonstellingen in het Rijksmuseum. Eerder verscheen van hem bij Uitgeverij Omniboek 'De laatste reis van Garoeda’.
 
De schrijvers worden geïnterviewd. Beide boeken worden tijdens de salon verkocht en eventueel gesigneerd. Graag met gepast geld betalen (geen pinmogelijkheid).
 
Zondag 26 februari
Oud Burgeren Gasthuis, Prof. Cornelissenstraat 2, Nijmegen
Aanvang: 13:00 uur, einde 16:00 uur
Entree 7 euro (geen pinmogelijkheid)
Aanmelden bij steunpuntnijmegen@pelita.nl
Reeds aangemeld? Dan hoeft u niets te doen
 

Dit bericht delen:

Advertenties