Nijmeegs kunst- & zichtbaarheidproject 'Queer Crips – Real People'!

Van onze redactie
21 februari 2023
Op zondag 19 februari vond de opening plaats van Queer Crips – Real People, een project vóór en dóór queer mensen met een fysieke handicap. Queer Crips – Real People laat zien dat queer crips méér zijn dan lhbtiqa+ mensen met een handicap.
Namelijk: "We zijn liefdevol; we zijn activisten; we zijn opzoek naar een community; we zijn dansers; we zitten in een relatie; we doen een studie, werken in de ict of zetten ons in voor mensenrechten."
 
Queer Crips – Real People is een serie portretten van zes queer mensen met een fysieke handicap. Elk portret laat andere facetten zien, waardoor de serie als geheel een collage is van eigenschappen, relaties en interacties. Doordat je de serie op alledaagse locaties tegenkomst, laten we zien dat we er altijd al zijn. De portretten tonen alternatieve rolmodellen, inspireren en nodigen uit tot reflectie.
 
De schilderijen zien? Vanaf 19 februari in de Lindenberg Nijmegen, het Roze Huis Nijmegen, aan de zijkant van de Bibliotheek Gelderland Zuid (centrum), in de etalage van Café De Plak, en in het Zelfregiecentrum Nijmegen.
 
Meer weten? Kijk op www.qcrp.nl

Dit bericht delen:

Advertenties