Knotsenburg Top 111 live in café Goossens op carnavalsdinsdag

Van onze redactie
17 februari 2023

Een must feur elke echte Knotsenburger!

Het was oktober 2020, we zaten nog diep in de Coronacrisis toen ex Prins Lars I afleiding zocht buiten zijn drukke baan als verpleegkundige. Hij nam het initiatief om alle leden van het Prinsenconvent inclusief de toekomstige Prins te vragen om een persoonlijke top 11 samen te stellen met de voor hen mooiste Knotsenburgse liedjes. Bijna alle conventsleden en de nu bekende Prins Roy d’n Eerste hebben hier gehoor aan gegeven. Hij verzamelde data met als resultaat een imposante lijst van 111 beste nummers van het Knotsenburgse carnaval.

Als toetje werd er binnen het convent 15 december jl. ook een ‘Alle 111 a gogo’ georganiseerd. Het Hilversumse format werd strikt gevolgd. Deze avond was bovenal een herinnering aan de ons helaas ontvallen Bas I Teurlings.

Deze werd bijzonder geëerd met een prachtige mini documentaire over zijn leven als Knotsenburgse zanger, entertainer en bovenal Doe Maar Watje! Onze burgervader Hubert Bruls was ook aanwezig als liefhebber van het Knotsenburgse lied waarop hij zijn voorkeur uitsprak voor het lied ‘Pak m’n ’n hand’s vast’ van Annie Driese uut de Biese. Hoogtepunt van de avond was de lancering van ‘De Doe Maar Watjes’ op Spotify!

Natuurlijk verdient zo’n mooi carnavalesk initiatief een groter podium en dus werd binnen het Prinsenconvent het idee gelanceerd voor een echt ‘Top 111 Knotsenburgs café’ tijdens het Groot Carnaval. En waar kun je dat dan beter doen dan in café Goossens op de Grote Markt, de bakermat van het smartlappenfestival en menig Knotsenburgs lied!

Op carnavalsdinsdag 21 februari vanaf 15.11 tot ongeveer 20.11 uur is de gehele top 111 van Knotsenburg daar te beluisteren. Met Knotsenburgse live-optredens én een bezoek van zijne dorstlustige Hoogheid Prins Roy d’n Eerste, wordt er door het Prinsenconvent een middag georganiseerd die zijn weerga niet kent.

 


Dit bericht delen:

Advertenties