Dagbesteding Ten Kate: voor jongvolwassenen met psychische problemen

Van onze redactie
17 februari 2023

Voor jongvolwassenen met psychische problemen kan het fijn zijn om regelmatig met gelijkgestemden samen te komen in een ontspannen sfeer. Daarom biedt de RIBW Nijmegen & Rivierenland speciaal voor deze groep een laagdrempelige dagbesteding: Ten Kate. Een plek waar je altijd welkom bent en waar je wordt gemist als je er niet bent.

Ten Kate biedt ruimte voor 18 tot 35 jarigen met psychische problemen om zich te ontwikkelen. Bijvoorbeeld in het leren op jezelf te vertrouwen, het aangaan van vriendschappen of het aanknopen van een gesprek.

Drie keer per week zijn er momenten om samen te komen De koffie staat op deze momenten klaar en er zijn begeleiders aanwezig voor een fijn gesprek. De aanwezigen houden zich ook bezig met poolen, darten, boksen, spelletjes spelen en veel meer. In het activiteitencentrum is ook een sport- en muziekruimte waar ze gebruik van kunnen maken. Op maandag en donderdag kunnen de jongvolwassenen ook mee-eten.

Reviews van jongvolwassenen
“Ten Kate heeft mij geleerd dat ik mensen wel degelijk kan vertrouwen en dat ik er mag zijn. Ik kan er altijd mijn verhaal kwijt. Het voelt als een huiskamer met familie.”

“Ik heb weer een reden om mijn bed uit te komen. Sinds ik hier kom ben ik veranderd in iemand die het leuk vindt om mee te kletsen in een groep.”

Meer informatie
Ten Kate zit in activiteitencentrum Htien, onderdeel van RIBW Nijmegen & Rivierenland. Het adres is Hulzenseweg 10 in Nijmegen. De openingstijden en het programma van Ten Kate staat op de website www.dactenkate.nl


Dit bericht delen:

Advertenties