Studenten ROC Nijmegen bouwen escaperooms als schoolopdracht

Van onze redactie | Fotograaf: Ger Neijenhuyzen
16 februari 2023

Schoolopdrachten saai? Echt niet! Studenten van de opleidingen Mediavormgeving en Software Developer van ROC Nijmegen krijgen de eerste twee weken van februari geen les, maar bouwen eigen escaperooms.

Realistische samenwerking
In het werkveld komen mediavormgevers en software developers elkaar veel tegen. Bart Kuppeveld, docent Webdevelopment, vertelt: “Het is dus goed om daar tijdens de studie ook al mee te beginnen. Daarnaast vinden we het bij ROC Nijmegen belangrijk om studenten flexibel en uitdagend onderwijs te bieden. Het is gewoon ontzettend belangrijk dat opleidingen aansluiten bij de realiteit, bij de arbeidsmarkt. En deze dingen komen perfect samen tijdens het bouwen van escaperooms. De studenten van beide disciplines werken dan namelijk in gemengde projectgroepen en hebben elkaars vaardigheden echt nodig om tot een zo goed mogelijk eindproduct te komen. Alles draait om samenwerking, innovatie, creativiteit en vakinhoudelijke kennis.”

Creativiteit de vrije loop laten
De studenten bouwen in totaal vier escaperooms. Daarbij mogen ze gebruik maken van alle mogelijkheden die locatie Heyendaalseweg van ROC Nijmegen biedt. Denk aan 3D-printen, lasersnijden en audio- en videostudio’s. Om het cirkeltje rond te maken, kunnen ze ook nog de expertise inschakelen van andere opleidingen. Zo kunnen studenten van de opleiding Hout en Meubel bijvoorbeeld klein meubilair voor de aankleding van de escaperooms maken. Ook kunnen de kamers behangen of geschilderd worden door studenten van de schildersopleiding. Alles om de creativiteit de vrije loop te laten!


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen