Rondreizende tentoonstelling ‘Tour de Ambulance’ uit Oekraïne

Van onze redactie
15 februari 2023

‘Tour de Ambulance’ - Nederlandse stichting Zeilen Van Vrijheid herdenkt Russische invasie Oekraïne met rondtrekkende tentoonstelling over de humanitaire gevolgen van oorlog komt naar Nijmegen.

Stichting Zeilen Van Vrijheid, een non-profit organisatie opgericht door vrijwilligers uit Nederland, organiseert een rondreizende tentoonstelling met de naam ‘Tour de Ambulance’. De tentoonstelling belicht de menselijke kant van de oorlog te en vraagt aandacht voor de Russische oorlogsmisdrijven in Oekraïne. Deze tentoonstelling komt naar Nijmegen, Kelfkensbos op 22 februari, met als doel om de 1-jarige verjaardag van het begin van de grootschalige invasie van Oekraïne door Rusland te herdenken.

Verwoeste ambulance
Tour De Ambulance is meer dan alleen een tentoonstelling, het is een krachtige herinnering aan de tol die de oorlog eist van gemeenschappen en individuen.

De tentoongestelde ambulance werd vernietigd in de regio Charkov in Oekraïne en staat voor de verhalen van velen: artsen, reddingswerkers, eerstehulpverleners en burgers die het slachtoffer werden van de oorlogsmisdaden van Rusland. Het staat ook voor de verschrikkingen die worden doorstaan door degenen die overleven. Zij krijgen te maken met de voortdurende vernietiging van infrastructuur die nodig is om waardig te leven.

Bezoekers worden uitgenodigd om de slachtoffers van oorlogsmisdaden te herdenken en een gesprek te hebben met vrijwilligers van Zeilen van Vrjheid om meer te weten over de verschillende manieren waarop ze Oekraïne kunnen steunen, een jaar na de start van de invasie. “De ambulance is een krachtig voorbeeld van de tol die de oorlog van gemeenschappen en individuen eist”, zegt Veronika Mutsei, voorzitter van Stichting Zeilen Van Vrijheid. “We willen aandacht vragen voor het nog steeds voortdurende conflict in Oekraïne en de belangrijke rol die organisaties als de onze spelen in het leveren van hulp aan en steun voor slachtoffers van oorlogsmisdrijven.”

Meer dan 132 ambulances
Stichting Zeilen Van Vrijheid is in maart vorig jaar opgericht om hulpverleners, ziekenhuizen en burgers in Oekraïne te helpen. Sinds de oprichting op 1 maart vorig jaar, heeft Stichting Zeilen Van Vrijheid 132 ambulances naar Oekraïne gebracht, waaronder vijf ambulances speciaal voor pasgeboren kinderen, twee speciale pediatrische ambulances en één grote ambulancebus. Ook leverde de stichting een brandweerwagen, 40 ondersteunende voertuigen, meer dan duizend fietsen en meer dan 300 ton aan medische en humanitaire hulp. De organisatie blijft toegewijd aan haar missie om medische hulp en steun te leveren aan door oorlog getroffen individuen en instanties in Oekraïne.

Bezoekers zijn op 22 februari van harte welkom om een kijkje te nemen bij de expositie op Kelfkensbos.
Meer informatie over de tentoonstelling en overige plekken en dagen waarop de tentoonstelling te zien is, is te vinden op de tentoonstellingswebsite: tourdeambulance.zeilenvanvrijheid.nl

Over Stichting Zeilen van Vrijheid
Stichting Zeilen Van Vrijheid is een non-profit organisatie opgericht en gerund door vrijwilligers uit Nederland, in reactie op de grootschalige Russische invasie in Oekraïne. De stichting levert hulp aan medische instellingen in Oekraïne en heeft sinds de oprichting meer dan 132 ambulances, 1 brandweerwagen, meer dan 40 ondersteunende voertuigen en meer dan 300 ton medische en humanitaire hulp geleverd sinds de oprichting.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen