Gratis juridisch advies aan vrouwen

Van onze redactie
16 februari 2023

Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) laten zien dat een groot aantal vrouwen nog altijd minder verdient dan mannen en dat veel vrouwen nog steeds financieel afhankelijk zijn van hun man. 

Ingezonden door de Vrouwenrechtswinkel

Niet alleen op financieel vlak is er sprake van een achterstand van de vrouw ten opzichte van de man. Ook hebben vrouwen vaker dan mannen te maken met seksueel geweld of mishandeling. 

Wellicht bent u reeds bekend met het fenomeen ‘rechtswinkel’. Stichting Vrouwenrechtswinkel Nijmegen (opgericht in 1986) is een door vrouwelijke rechtenstudenten gerunde organisatie. Wij zijn enthousiaste en maatschappelijk betrokken rechtenstudentes, die zich op vrijwillige basis inzetten voor vrouwen in Nijmegen en omstreken. Al sinds 1986 lossen wij juridische vraagstukken voor vrouwen op en adviseren wij hen over hun rechtspositie.

‘Voor vrouwen, door vrouwen’. Zo luidt ons motto. Onze juridisch adviseurs zijn gespecialiseerd in het geven van advies en informatie rondom de rechtspositie van de vrouw, omdat wij ons zeer bewust zijn van de (nog immer) bijzondere maatschappelijke positie van de vrouw. Veel vrouwen die bij ons komen, leggen hun kwestie liever voor aan een andere vrouw. Het gaat immers vaak om gevoelige onderwerpen zoals huiselijk geweld, echtscheiding, stalking en alimentatie. Vrouwen kunnen echter met alle juridische vraagstukken bij ons terecht.

Wij houden driemaal per week spreekuur in ons pand aan Pontanusstraat 20 in Nijmegen-Oost, waarbij vrouwen uit Nijmegen en omstreken met allerhande juridische vragen langskomen. Kleine vragen beantwoorden we direct, maar vaak moet een en ander worden uitgezocht. Na uiterlijk tien dagen ontvangt u schriftelijk vrijblijvend en gratis juridisch advies. Wij staan in nauw contact met een aantal advocaten- en mediationkantoren. Mocht een juridische kwestie ons qua moeilijkheid de pet te boven gaan, dan zorgen wij voor een ‘warme’ overdracht als een zaak wordt overgedragen aan een advocaat of mediator.

Wij als vrouwelijke rechtenstudenten willen graag vrouwen helpen die dat nodig hebben. Wilt u advies inwinnen over een juridische kwestie? Neem dan contact met ons op. Uiteraard kunt u ook bij ons binnen komen lopen tijdens een spreekuur.

vrouwenrechtswinkelnijmegen.nl
vrouwenrechtswinkelnijmegen@gmail.com
Telefoonnummer (let op: alleen tijdens spreekuren bereikbaar): 024-3240855

Op de foto:
Bestuur Stichting Vrouwenrechtswinkel Nijmegen (v.l.n.r.): Sylke de Koning (penningmeester), Lotte Banken (voorzitter), Ellis Arts (secretaris). Rowan Voorhamm (algemeen bestuurslid).


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen