Festival Op ’t Eiland (Vierdaagsefeesten) stopt ermee

Van onze redactie
15 februari 2023

Dit lazen we op de websie van Festival Op ’t Eiland: "Helaas hebben we treurig nieuws. Met pijn in ons hart moeten we meedelen dat Festival Op ’t Eiland niet meer zal plaatsvinden tijdens de Vierdaagsefeesten. Hiermee komt een einde aan een heel mooie tijd.

We bedanken iedereen die de afgelopen 10 jaren heeft meegewerkt aan onze culturele oase; medewerkers, vrijwilligers, artiesten, cateraars en leveranciers waarmee we ons festival hebben opgebouwd. En natuurlijk bedanken we ook jullie, onze trouwe bezoekers.

We hebben met Festival Op ’t Eiland een artistieke impuls gegeven aan de Vierdaagsefeesten. Met bijzondere programma’s zoals de grote locatievoorstelling ‘Old Gangsters Never Die’ van Young Gangsters, concerten, internationaal straattheater en dansvoorstellingen. Vele honderdduizenden kinderen, jongeren en volwassenen brachten een bezoek aan ‘het Eiland’.

Ons mooie en diverse culturele programma heeft helaas ook een keerzijde. Nu de materiaal- en personele kosten zo enorm zijn gestegen kunnen we een dergelijk gratis festival niet meer zonder risico financieren. We hebben afgelopen maanden naar alle mogelijke scenario’s gezocht om toch door te kunnen gaan. Helaas hebben we de oplossing niet gevonden.

Theater- en festivalorganisatie de Schoenfabriek en Lindenberg Cultuurhuis waren de
uitvoerende organisatoren van Festival Op ’t Eiland onder het bestuur van Stichting Theaterfestivals."

Festival Op ’t Eiland was ook een welkome ontlasting van de drukte in het centrum van Nijmegen tijdens de Vierdaagsefeesten,


Dit bericht delen:

Advertenties