Ad Scherpenhuijzen 100 jaar vitaal

Van onze redactie
14 februari 2023

Ad Scherpenhuijzen is een geboren Nijmegenaar en woont al 65 jaar, nog zelfstandig, in de Van Nispenstraat. Zijn beide zonen zijn hier opgegroeid, en zijn echtgenote Miny is er in 2010 overleden. In zijn lange leven heeft hij natuurlijk veel meegemaakt en hij kan daar duidelijk uitgebreid over vertellen. 

Ingezonden door de Bezoekgroep van de Maria Geboortekerk, Mariëtte Stoelinga en Lucy van Rijs

Als jongeman moest hij in de Tweede Wereldoorlog onderduiken, ver buiten de stad; bij zijn terugkomst na de oorlog vond hij na veel zoeken zijn ouders terug, maar de straat waar hij gewoond had, lag in puin. De na-oorlogse wederopbouw heeft hij gevolgd en veel zien veranderen.

Als gymnastiekleraar en sportcoach heeft hij grote verdiensten voor de stad gehad en ook was hij actief in het besturen van talrijke sportverenigingen. Zo was hij 55 jaar schipper bij de zeeverkenners en oprichter van de Nijmeegse Sportraad. Hierdoor ontving hij in 2002 een Koninklijke Onderscheiding (Oranje Nassau). 

Miny en Ad Scherpenhuijzen waren ook actieve vrijwilligers bij de Maria Geboortekerk aan de Berg en Dalseweg 40; en veel parochianen zullen hem hierdoor wel kennen.

Zijn gezondheid is opmerkelijk goed voor iemand van zijn leeftijd. Hij heeft nog een rijbewijs, maar vindt het niet verantwoord om dit te verlengen. Pillen hoeft hij niet te slikken en hij kan zelf de trap op en af; de traplift heeft hij alleen voor bezoekers. Binnen loopt hij zonder hulpmiddel. Hij loopt graag buiten met een rollator, maar fietst niet meer. Op 95-jarige leeftijd werd hij als fietser aangereden door een scooter, en bleek, tot zijn verbazing, een heup gebroken te hebben. Deze is echter vervangen, zonder blijvende gevolgen.

Zijn veriaardag was een mooie dag. Burgemeester Bruls kwam even langs met de felicitaties namens heel Nijmegen. Ad had ernaar uit gekeken. En was enorm blij met zijn komst. En de burgemeester was trots op zo’n vitale man van 100 jaar!

We feliciteren Ad graag met zijn 100ste verjaardag, en hopen hem nog lang in Nijmegen te zien en te genieten van zijn verhalen!


Foto: eigen foto.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen