Duurzame carrière in muziek? Build It Yourself bij De Basis

Van onze redactie
13 februari 2023
Muzikale broedplaats De Basis lanceert in samenwerking met talentcoach Maike Fleuren Build It Yourself, een programma waarin muzikanten de handvatten krijgen om een stevige carrière in de muziek te kunnen bouwen. In drie maanden wordt, samen met gelijkgestemde muzikanten en producers, onderzocht wat er nodig is om op een duurzame manier professioneel muzikant te zijn. Er is plaats voor acht tot tien muzikanten. Inschrijven kan via de website van De Basis.
 
Omdat iedereen die professioneel muziek maakt er ook een publiek mee wil bereiken en er de kost mee wil verdienen. Omdat slechts 5% van de muzikanten bovenmodaal verdient. En omdat succes nog steeds wordt afgemeten aan het aantal liveshows, streams en airplay - terwijl het uit zoveel meer bestaat - vindt De Basis het tijd voor een programma waarin dit wordt aangepakt. Build It Yourself geeft antwoord op vragen als: hoe houd je balans tussen creëren en organiseren? Hoe ga je om met tegenslagen? Hoe blijf je trouw aan je oorspronkelijke ideeën en plannen?

Hoe werkt het?
In een groep van acht tot tien muzikanten wordt kennis en ervaring uitgewisseld, krijgen de deelnemers de kans om nieuwe mensen te leren kennen en een netwerk op te bouwen dat ook na afloop van het programma blijft bestaan. Omdat de uitwisseling van kennis voor een groot deel voortkomt uit praktijkervaring, richt dit programma zich op makers die al een beroepspraktijk zijn gestart of deze al enige tijd hebben. Bijvoorbeeld muzikanten die al eerder eigen werk uitgebracht hebben, liveshows hebben gespeeld en/of op een andere manier ervaring en/of inkomsten uit muziek hebben gegenereerd.

Het programma
Het Build It Yourself programma bestaat uit een mix van 1-op-1 gesprekken met begeleider en talentcoach Maike Fleuren, intervisiebijeenkomsten met de groep en gesprekken met een aangewezen 'buddy' waarmee je thema's en onderwerpen kunt bespreken die je tegenkomt in het programma. De tijdsinvestering bestaat uit 3 x 1,5 uur individueel, 4 x één dagdeel in groepsverband en 2 tot 3 x 1,5 uur me je buddy in de periode maart t/m mei 2023.

Aanmelden
Er is nog plek in het Build It Yourself programma. Aanmelden kan eenvoudig via de website van De Basis door een vragenlijst in te vullen. De organisatie vraagt voor dit traject een eigen bijdrage van 75,00 euro, maar biedt ondersteuning als dit voor deelnemers niet haalbaar is. De deadline voor aanmelden is dinsdag 21 februari a.s.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen