GA MEE VAN CAFE NAAR CAFE - Editie 22 op maandag 20 februari

Tekst: Jan de Groot | Archieffoto’s: Knotsenburg in Beeld
13 februari 2023

Hoe een leuk ideetje een Knotsenburgs feest werd!

Wie had gedacht dat een gezellig samenzijn in de achtertuin van Remco Benders met Colin Skinner en Roy Wolf, allen lid van carnavalsvereniging De Sint Stevenskrupers, zou uitgroeien tot één van de pijlers onder het Knotsenburgs Groot Carnaval? In 2000 ontstond in deze bewuste achtertuin het idee voor een kroegentocht 2.0! Een jaar later sloot Fred Rosmalen zich aan bij de drie heren en het eerste organisatieteam voor Ga Mee Van Café Naar Café stond in de steigers.

Al snel bleek dat er een succesformule uitgerold was. De horeca was er blij mee, het Openbaar Carnaval zag een mooie invulling voor de maandagmiddag en de Knotsenburgers omarmden het idee. Het aantal deelnemers groeide met de jaren. Gratis deelname, laagdrempelig, een stempelkaart en ieder jaar een gadget: Knotsenburg had er zin in.

Met niet alleen landelijk bekende artiesten als John de Bever, Het Feestteam, John West, Helemaal Hollands en Ronnie Ruysdaal, maar uiteraard ook met één van Knotsenburgs bekendste zanggroepen: Het Feestcafé.

En nu in 2023 staat de 22e editie voor de carnavalsdeur.

‘Na twee jaar in de wachtstand gestaan te hebben, mag ik nu eindelijk een ‘echte’ GMVCNC meemaken’, aldus Bart Burghouts – coördinator van de 22e editie, waarvan de organisatie nog steeds ligt in de vertrouwde handen van carnavalsvereniging Sint Stevenskrupers.

‘De jubileumeditie had eigenlijk gevierd moeten worden in 2021, maar door Corona kon deze helaas niet uitgevoerd worden. Gelukkig zijn onze al jarenlang trouwe sponsoren bij ons gebleven zodat de voorbereidingen op de 22e editie door konden gaan. Zo zal ook dit jaar Schrobbelér weer voor een unieke gadget zorgen die uitgereikt zal worden bij de start op maandag 20 februari a.s. van GMVCNC in het Marikenpaleis op de Grote Markt.’

Belangrijk voor de Sint Stevenskrupers is het feit dat Knotsenburgers in Nijmegen blijven en niet de regio induiken om carnaval te vieren. Gezien de groei van het evenement is dat aardig gelukt. Ieder jaar groeit het aantal deelnemers en blijft het aantal deelnemende horecagelegenheden op eenzelfde niveau.

Maandag 20 februari is de start wederom vanuit het Marikenpaleis en zal op de route volop aandacht zijn voor het evenement. Niet alleen de aankleding van de horeca op de route, een rondlopende fotograaf en de massale start vanaf de Grote Markt, maar er zullen ook de nodige activiteiten plaatsvinden gedurende de middag waarvan de inhoud en uitvoering nog even geheim moeten blijven. Natuurlijk zal zijne Dorstluchtigheid Stadsprins Roy den Eerste met zijn kabinet de nodig aandacht krijgen, maar ook Jeugdprins Casper den Eerste zal niet vergeten worden.

Deelname aan GMVCNC is gratis en dat moet zo blijven, aldus Bart Burghouts; laagdrempelig en openbaar staan voorop bij de organisatie. Uiteraard wordt er gekeken naar optimalisatie van het evenement, maar voor deze jubileumeditie blijft alles vooralsnog bij het oude, inclusief de stempelkaart in de vorm van een groot bierglas waarop de sponsoren ruimschoots hun verdiende aandacht krijgen.

Wel proberen de organisatoren de jeugdleden van de Sint Stevenskrupers te betrekken bij het bedenken en uitvoeren van nieuwe elementen in het evenement om zodoende de toekomst te garanderen voor minimaal nog 22 edities van Ga Mee Van Café Naar Café. Wie de jeugd heeft… Precies!


Dit bericht delen:

Advertenties