NEC in matig thuisduel niet voorbij SC Cambuur

Tekst via NEC | Fotografie: Broer van den Boom
11 februari 2023

NEC heeft vanavond met 0-0 gelijk gespeeld tegen SC Cambuur. De Nijmegenaren hadden geruime tijd de touwtjes in handen, maar het geringe aantal uitgespeelde aanvallen werden niet tot doelpunt gepromoveerd.

Trainer Rogier Meijer kon voor het eerst in lange tijd weer beschikken over een fitte selectie. Zo waren Magnus Mattsson, Lasse Schöne en Nany Landry Dimata weer van de partij en was verdediger Philippe Sandler fit genoeg om vanaf de aftrap te verschijnen, na zijn invalbeurt eerder deze week tegen Feyenoord.

Het eerste wapenfeit van de wedstrijd kwam van de voet van Souffian El Karouani. De linksback, die voorafgaand aan de wedstrijd werd gehuldigd voor honderd wedstrijden NEC schoot richting verre hoek, maar doelman Robbin Ruiter keerde simpel met de vuisten. Het bleek geen startschot voor een mooie voetbalavond, gezien het spel ook in het vervolg stroperig bleef. De bezoekers drongen na het schot even aan, maar pogingen van Foor, Johnsen en Breij leverden geen doelpunt op. Kort na het halfuur kreeg Elayis Tavsan een grote kans om de score te openen. Een prachtige dieptebal van Schöne belandde precies in de loop van de buitenspeler, maar oog in oog met Ruiter kwam de doelman als winnaar uit de strijd. Dat gold ook op een inzet van Dimata, enkele minuten later. De spits torende bij een hoekschop boven iedereen uit en kopte hard richting de hoek, maar de goalie keerde prima. Zodoende zochten beide ploegen de kleedkamer op met een 0-0 tussenstand.

In het tweede bedrijf waren de kansen wellicht nog schaarser. Afstandspogingen van Oussama Tannane en Bart van Rooij leverden niet het gewenste effect op en ook dreigende aanvallen van de ploeg uit Leeuwarden werden niet tot kansen omgetoverd, met een doelpuntloos gelijkspel tot gevolg.


Dit bericht delen:

Advertenties