Kunstzinnige oproep voor vrede in Oekraïne

Van onze redactie
8 februari 2023

Op 24 Februari 2023 is het 1 jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnen viel. In de regio Nijmegen zijn veel vluchtelingen terecht gekomen. Angela Verbeeten en Anna Sheretova: “Wij vragen daar aandacht voor en doen een Oproep voor Vrede in Oekraïne door middel van een groot tijdelijk kunstwerk op de Waalkade in Nijmegen, met gevluchte vrouwen en jongeren uit Oekraïne en jongeren uit de regio Nijmegen. Kunstenaars Diederik Grootjans en Frank Tarenskeen, bekende kunstenaars uit Nijmegen, leiden het kunstproject."

Angela en Anna: “We hopen de wereldleiders te bereiken om Ukraine te steunen met alle mogelijke middelen om hun land overeind te houden en een eind aan deze oorlog te maken. In elk geval willen wij daaraan bijdragen. En zeg nou zelf, de Waalkade is zo’n prachtige locatie, met de rivier, de oude huizen op de kade en de Waalbrug op de achtergrond. Dat frame nodigt uit het kunstwerk beter te bekijken en de boodschap tot je door te laten dringen.”

Wat:
Een groot kunstwerk met stoepkrijt door circa 60 jongeren uit de regio Nijmegen en uit Oekraïne (nu in Nijmegen wonend) op de keermuur aan de Waalkade, 20 meter breed, 1,80 meter hoog.
Wanneer:
15 februari 2023, 13-16 uur, het tekenen zelf vindt plaats tussen 13:30 en 15:30 uur
Waarom:
- Aandacht in de regio Nijmegen voor de oorlog in Oekraïne met een boodschap van hoop en de oproep. voor vrede
- Via reguliere én sociale media willen wij (beelden van) de oproep voor vrede in Oekraïne verspreiden zowel in de regio als wereldwijd.
Wie:
- Beeldend kunstenaars Diederik Grootjans en Frank Tarenskeen maakten een ontwerp en leiden het maken van het kunstwerk. Het ontwerp refereert aan beide landen en vooral aan vrede.
- Algehele organisatie: Angela Verbeeten samen met vrouwen uit Nijmegen en Oekraïne (uit diverse vrijwilligersprojecten in Nijmegen)
- Circa 60 jongeren van twee scholen in regio Nijmegen: Havo Notre Dame des Anges, Ubbergen - met docent Frank Tarenskeen als contactpersoon, Pontem College 2 (Oekraïense leerlingen 12-18 jaar), Nijmegen - met docent Anna Sheretova als contactpersoon
- Ook komen enkele Oekraïense moeders/vluchtelingen met hun kinderen.
Waar:
De keermuur op de Waalkade (zie foto-impressies), Nijmegen. De Waalkade vormt een uniek decor. De precieze locatie: halverwege de Waalkade, globaal tussen labyrint en de rotonde (met LageMarkt) - verzamelen óp de keermuur bij de parkeerplaats aan Lage Markt 9, Nijmegen.

Contactpersoon: Angela Verbeeten, 06-83234358 - Verbeetenangela@gmail.com

#OproepVoorVredeOekraïne
#CallForPeaceUkraine


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen