Muzikale ondersteuning Zevenheuvelennacht

Van onze redactie
7 november 2013

De Zevenheuvelennacht, de eenmalige hardloopwedstrijd voorafgaand aan de 30e editie van de Scholten Awater Zevenheuvelenloop, wordt een sfeervolle variant met speciale verlichting en veel muziek langs het parcours.

Tijdens de 500 zwaarste meters  van de 10km krijgen de deelnemers een bijzonder muzikaal duwtje in de rug in de vorm van de symfonietta Chipsounds, geschreven door Tom van den Heuvel en Christof Randag, medewerker van Stichting Zevenheuvelenloop.

Wie ooit aan de Scholten Awater Zevenheuvelenloop heeft meegedaan, weet dat er na 5 en 10km matten liggen die samen met de chip aan de hardloopschoen de zuivere looptijd registreren. Op het moment dat vele hardlopers tegelijkertijd de matten passeren, klinkt een kakofonie van piepjes, die niet door iedereen wordt gewaardeerd. Heel wat prettiger voor de oren zal Chipsounds zijn, een muziekstuk van ca  3 minuten (bij een looptempo van 10km per uur dus 500 meter). Dit speciaal voor de Zevenheuvelennacht gecomponeerde muziekstuk zal direct na het 5 kilometerpunt beginnen en dus langs de bergopwaartse Postweg, voor velen de zwaarste etappe van het parcours, te horen zijn.

Chipsounds bestaat uit vier delen die los van elkaar in een loop gedraaid worden. Elke hardloper zal zijn eigen stuk horen omdat niet te voorspellen valt op welk moment hij in de vier verschillende loops zal binnenkomen. Zo krijgt iedere loper zijn eigen, unieke symfonie te horen.


Dit bericht delen:

Advertenties