Zilveren Waalbrugspeld voor Astrid Bos

Van onze redactie | Fotograaf: Geert Timmer
1 februari 2023

Mevrouw Astrid (Agatha Wilhelmina) Bos (66), ontving vandaag uit handen van burgemeester Bruls de Zilveren Waalbrugspeld. Astrid Bos heeft zich in de afgelopen twintig jaar aan meer dan veertien organisaties verbonden en heeft daar, veelal belangeloos maar met tomeloze inzet, activiteiten voor verricht. 


Mevrouw Bos richtte zich op activiteiten die zich toespitsten op het gebied van cultuur, ondernemerschap en een verbetering van de positie van kwetsbaren in de samenleving. Zij was betrokken bij initiatieven die (financiële) onafhankelijkheid stimuleren en armoede en schulden bestrijden. Enkele initiatieven zijn de Stichting Ondernemersklankbord, Stichting Quiet, PLU24 en De Moedige dialoog. 
In 2000 is zij lid geworden van de Rotary Club in Nijmegen, hier heeft zij in 2013 een grote bijdrage geleverd aan de organisatie van het evenement ‘Vrede van Nijmegen’. Dit debat over vrede en verzoening, werd bezocht door vele belangstellenden. 


Voor de cultuursector in Nijmegen speelde ze een belangrijke rol in de organisatie van o.a. Nijmegen2000 en voor Stichting de Verlichting. Ze zat in het bestuur van RadioTV Nijmegen en is medeoprichter van Stichting Smeerolie Creatief Productieplatform. In het coronajaar heeft ze de Rabobank Cultuurpitch geïnitieerd, een subsidie voor podiumkunstenaar in Rijk van Nijmegen. 
Door omstandigheden in haar privéleven is zij toegetreden tot de cliëntenraad van de Vijverhof ZZG Zorggroep. Voor deze cliëntenraad heeft zij jarenlang de belangen van de bewoners vertegenwoordigd. 

Sinds januari 2016 is mevrouw Bos actief bij Stichting Straatmensen. Hier worden de dak- en thuislozen in Nijmegen vijf dagen per week voorzien van een warme maaltijd. Mevrouw Bos is één van de vrijwillige koks die thuis voor ongeveer 25 mensen een warme maaltijd bereiden en die vervolgens in de binnenstad wordt uitgedeeld. 

Genoeg redenen om nu mevrouw Bos te belonen voor al haar inspanningen - en hiervoor was een passend moment gekozen tijdens één van haar activiteiten, namelijk bij Stichting Straatmensen. aan de Tweede Walstraat 21 in Nijmegen


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen