Basteicafé 8 februari: 'Stadslandbouw'

Van onze redactie
30 januari 2023

 Op donderdag 9 februari zal het Basteicaféover de toekomst van de stadslandbouw gaan - oftewel het telen, oogsten en afzetten van voedsel in of nabij de stad.

Op dit moment vindt er in onze regio op bescheiden schaal al een transitie van de landbouw plaats, zoals met kringlooplandbouw, natuur-inclusieve en herstellende (ofwel 'regeneratieve') landbouw. Ook op het vlak van distributie van lokaal geteeld voedsel, preventie van voedselverspilling en schoolmoestuinen gebeurt er al veel. Voorbeelden vind je in de Kop van Malden, in de Ooij, op de Warmoes, bij het vroegere Kinderdorp Neerbosch, bij Ressen en in de diverse volkstuincomplexen in en rond Nijmegen. 

Elk van de verschillende initiatieven draagt vanuit de eigen praktijk bij aan de sociale, economische en ecologische verduurzaming van het Nijmeegse voedselsysteem.

Eind 2022 heeft de gemeente Nijmegen besloten tot instelling van een zogenaamd Stadslandbouwloket. Daarmee wil ze de vele initiatieven van regionale voedselvoorziening in de vorm van ecologische landbouw en sociale moestuinprojecten meerjarig ondersteunen.

Waar komt dit voorstel van een 'loket' vandaan en wat gaat het betekenen? Dat hoor je in het eerste deel van de avond van Han Derckx en Martin Ruivenkamp. Na de pauze zullen diverse regionale stadslandbouw-initiatieven zich aan je voorstellen, zoals de Warmoes, Gelukkige Groentes, Oregional, Van Tuin tot Bord en Bodemzicht.

De presentatie is in handen van Ignace Latour. De sfeervolle muzikale omlijsting door huis-dj's Jan-Willem Koolen en Maarten van de Ven plus de catering van DROOM! de Bastei maken deze avond compleet.

Tijd: 20.00 - 22.30 uur.
Kosten: € 5,00.
Aanmelden: Schrijf je van tevoren in via debastei.nl/basteicafe33. Let op: het aantal toegangsplaatsen is beperkt!  

De Bastei is gevestigd aan de Waalkade 83 in Nijmegen, ingang via het entreegebouw aan de Lange Baan 4, telefoon 024 - 3297070. Voor meer informatie: www.debastei.nl.  


Dit bericht delen:

Advertenties